nedeľa 25. septembra 2011

Posúď knihu podľa obalu #3

Týždenné meme, ktoré usporadúva Syki. Vašou úlohou je, každú nedeľu, žiadny iný deň, vziať jednu knihu, je jedno či už vyšla alebo len vyjde a posúdiť jej obal. K tomu napísať ešte krátku anotáciu a tadá, meme post je na svete.

Autor: Lisa McMannová
Názov: V zajatí snov: Precitnutie
Anotácia z martinus.sk:
Temné sny prichádzajú! Sedemnásťročná Janie sa noc čo noc dostáva do cudzích snov, ktoré odhaľujú odvrátenú stránku ľudského života. Janie sa nemôže nikomu zdôveriť - neuverili by jej a mysleli by si, že sa zbláznila. A tak žije so svojou schopnosťou ako s prekliatím, ktoré nedokáže ovládať. Raz sa Janie prepadne do nočnej mory, z ktorej jej stuhne krv v žilách - prvý raz nezostáva v niečej zvrátenej duši len pozorovateľkou, ale stáva sa aj účastníčkou...
Môj názor na obálku:
Po pravde som si slovenskú obálku dlho porovnávala s originálom a musím povedať, že táto naša sa mi páči oveľa menej, tie obrovské oči kazia celý dojem z obálky. Osobne mám rada, keď sa ponechajú originálne obálky a slovenské vydavateľstvá nevymýšľali vlastné obálky. Hoci pri tejto je zachovaný obrázok z pôvodnej, tie oči sa mi tam zdajú nadbytočné. Vedela by som si ju predstaviť bez nich, nadpis v zajatí snov trochu vyššie a obálka by sa mi páčila o mnoho viac.

3 komentáre:

  1. S tvým názorem souhlasím, taky mám radši originální verzi obálek... Ale ty naše nejsou až tak příšerné, mohlo to dopadnout i hůř.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tak to je tiež pravda, ale ked vidím niektoré obálky, úplne odlišné od originálu tak mi je až zle z toho :/

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Mně se náhodou tato obálka celkem líbí :). Hodně se těším na tuto knížku, doufám že to bude alespoň na 3 hvězdičky... :)

    OdpovedaťOdstrániť