pondelok 19. decembra 2011

EXKLUZÍVNA UKÁŽKA z knihy DIVERGENCIA

Vydavateľstvo SLOVART presne mesiac pred vydaním poskytlo exkluzívnu ukážku z knihy DIVERGENCIA od Veronicy Roth. Ešte stále neviete o čom  to píšem? Tak si prečítajte oficiálnu anotáciu.

Chicago, ďaleká budúcnosť. Beatrice Priorová žije v spoločnosti rozdelenej na päť frakcií. Na rozhodovacej ceremónii si všetci šestnásťroční vyberajú frakciu, ktorej zasvätia zvyšok života. Beatrice má len dve možnosti: zostať so svojou rodinou, alebo ju navždy opustiť, aby mohla byť sama sebou. Rozhodnutím napokon prekvapí všetkých vrátane seba. Zmení si meno na Tris a usiluje sa obstáť v tvrdej konkurencii, aby si vybojovala miesto v novom živote. Hľadá skutočných priateľov a zamotáva sa do vzťahu s chvíľami neodolateľným, inokedy neznesiteľným chlapcom. Keď Tris objaví sprisahanie, ktoré môže zničiť jej navonok dokonalú spoločnosť, záhadná schopnosť jej buď pomôže zachrániť ľudí, ktorých miluje, alebo...

A teraz to najdôležitejšie, o čom celý článok píšem, ukážka. Môžete si prečítať prvých päť kapitol.


Veronica Roth - Divergencia (UKÁŽKA)

Aby to bolo ešte zaujímavejšie, Judit vám na svojom blogu pripravila súťaž, práve o túto knihu. Stačí kliknúť na jej blog, prečítať pravidlá a zapojiť sa. Súťaž súvisí so spomínaným úryvkom.


Divergencia vychádza presne 15. januára, takže tí, ktorí sa jej už neviete dočkať, zakrúžkujte si tento dátum. Týmto sa chcem poďakovať pani Kolačanovej z vydavateľstva SLOVART za poskytnutie ukážky.

2 komentáre:

  1. Kniha vypadá slibně:) Už se těším, až ji vydají v Česku:)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Kniha vypadá dobře, i když mi trošku připomíná Hunger games, ale ty se mi líbily, takže to bude určitě fain :)

    OdpovedaťOdstrániť