pondelok 16. januára 2012

NEPREHLIADNITE: Knihománia

Ešte stále si spomínate na rubriku Neprehliadnite? Áno? Tak to ma naozaj teší. Ospravedlňujem sa, že som už nejeden pondelok túto rubriku zanedbala, ale dnes to napravím. Prinášam vám rozhovor s úžasnou Luce z Knihománie, ktorá bola veľmi zlatá a tiež mi odpovedala na moje zvedavé otázky.

Osobne mám Lucin blog veľmi rada aj spôsob, akým píše svoje recenzie, preto ani jeden z vás by nemal zaváhať a okamžite navštíviť jej blog. Neoľutujete, to vám môžem zaručiť.

A teraz už spomínaný rozhovor, kde sa dozviete kto je Luce, ako začala s recenzovaním, čo ju priviedlo k blogovaniu a podobne. :)

1. Ahoj, najskôr sa nám predstav a povedz niečo o sebe.
Zdravím. Takže čo by som tak na seba bonzla? Volám sa Jana a ľudia na internete ma poznajú pod menom Luce. Narodila som  sa keď buchol Černobyľ a chvalabohu nezanechal na mne ani stopy. Teraz sa polovica ľudí, ktorí ma poznajú cez blogové sféry chytí za hlavu, pretože toto iste nečakali. : „Som šťastne vydatá osôbka a mám dve nádherné detičky. “  Takže som spomedzi všetkých blogeriek taká staršia páka :D.

2. Ako si sa dostala k recenzovaniu kníh?
Popravde už dávnejšie som sa pohrávala s myšlienkou založiť si blog, ale vždy som si našla dostatočne pádne dôvody na to, aby som túto myšlienku zavrhla.  Mala som veľa myšlienok, s ktorými som sa chcela s niekým podeliť, no zároveň som sa bála. Keď to tak spätne vezmem, ani neviem čoho. Neskôr som začala sledovať Juditin blog a odhodlala som sa, že to risknem , založím si svoj vlastný a napíšem nejakú recenziu.  A tak to všetko začalo.

3. Ktorý žáner máš najradšej? Prečo?
Momentálne som nabudená na  všetky knihy typu YOUNG ADULT. Mamička ako ja by si to už mohla odpustiť ja viem, ale zabijem sa keď som pekná ? :D Ale nie... Proste mám teraz také obdobie, tak isto ako som mala obdobie detektívok, obdobie  sci-fi, obdobie romantiky alebo hororov :D.

4. Čítala si v poslednej dobe knihu, ktorú si už po pár stranách odložila?
Ja som zástanca toho, že prečítam všetko.  Nedočítané odkladám na neskôr, ale nikdy sa nestalo, že by som knihu už neotvorila vôbec. V tej správnej chvíli ( keď som na ňu lepšie naladená ) ju znova otvorím a dočítam. Či je to po pár týždňoch alebo mesiacoch, ale vždy sa k nej vrátim.

5. V akom jazyku najradšej čítaš?
Ako správna Slovenska poviem, že samozrejme v slovenčine. No trošku som závidela ostatným babám čítanie v angličtine a tomu, že ja po anglicky neviem ani ceknúť. A tak som sa rozhodla čítať v nemčine.  A viete čo? Som spokojná a baví ma to, precvičujem si jazyk a zároveň sa dostanem ku knižným novinkám skôr, ako by som mala čakať na slovenské či české preklady.  Nakoniec som skúsila čítať aj anglickú knihu – odskúšala, prečítala, išlo to, ale budem  verná nemčine a možno raz sa znova odhodlám na tú angličtinu....

6. Čo ťa na blogovaní najviac baví?
Baví ma, že mám také malé hniezdočko, v ktorom môžem prejaviť svoj názor a zároveň ma baví blogerská spoločnosť. Kopec ľudí, ktorých baví čítanie ako mňa. Vo svete totiž knihy chýbajú a vidím to aj na svojej rodine, kde skoro nikto nečíta. Je to smutné a preto som nadšená, keď sa s mojimi pocitmi z kníh môžem s niekým podeliť.

7. Prečo si si pre blog vybrala práve to meno, ktoré si mu dala?
No tak ja technisches antitalent. Poviem to takto. Keď som sa už rozhodla založiť blog, vymyslela som si meno Luce ( nesmejte sa, fakt je to hlavná hrdinka knihy ) a tým pádom vznikol lucindinblog, no a názov blogu dlho ostal prázdny , až som napokon našla výstižné slovko. Knihománia, ktorá sa ma drží už niekoľko rokov s malými prestávkami, je presne to, čo to vystihuje.

Ďakujem Luce ešte raz veľmi pekne za rozhovor a na koho sa môžete tešiť najbližšie ostane pre vás na teraz zahalené v rúšku tajomstva.

3 komentáre:

  1. och som slávna :)... ja šťastný prešťastný zemepán :D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Milý rozhovor a milá slečna, vlastně už paní :) A nejste tak úplně stará páka, mě přijde, že naopak hodně nám tady už bývá přes 20 :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Luce ty stará páka :D :D :D och na tom som sa zasmiala... a ak ťa to poteší moja mama číta aj YA a tá je rozhodne staršia ako ty takže sa nemáš za čo hanbiť :P
    nemčinu ti táááák závidím... musím sa aj ja k nej poriadne dokopať a oživiť staré vedomosti :)
    ou a nezabudni že čakáme od teba jeden článok :P

    OdpovedaťOdstrániť