pondelok 13. februára 2012

NEPREHLIADNITE: My world of books

Znovu prešiel týždeň a je tu rubrika, v ktorej sa dozviete niečo viac o slovenských a českých blogeroch a blogerkách. Dnes vám predstavím asi jediného blogera v slovenských vodách, ak o niekom inom viete tak sa mu ospravedlňujem. Prinášam vám rozhovor s Domčom z My world of books.

1. Ahoj, najskôr sa nám predstav a povedz niečo o sebe.
Takže: ako by som začal. Volám sa Domčo a na blogspote ste sa možno už párkrát stretli s mojim blogom. Zo začiatku prešlo moje „bloggovanie“ viacerými etapami, a to na blog.cz, blog.sme.sk a nakoniec som objavil to najlepšie. Predsa Blogspot. Postupne som sa snažil vytvoriť si design, avšak vždy to boli len nejaké pozliepané obrázky z Photoshopu. Nakoniec som si konečne vytvoril dizajn, s ktorým som spokojný..
2. Ako si sa dostal k recenzovaniu kníh?
K recenzovaniu som sa dostal čistou náhodou. Pozeral som si pár nových obálok knižiek, a zrazu som objavil knižku s čudným označením. PRACOVNÝ VÝTLAČOK – Reading copies. Postupne som zistil, o čo vlastne ide, napísal do pár vydavateľstiev a vytvoril si konečnú spoluprácu.  A tak som sa stal blogerom.

3. Ktorý žáner máš najradšej? Prečo?
Pamätám si, keď som začínal s čítaním TEENS literatúry. Pamätám si príchod Súmraku, a pamätám si moje dojmy po prečítaní tejto knižky, ktorá sa stala svetovým bestsellerom. Nič také som predtým nečítal (jaj, teraz len pokrútite hlavou – Domčo je trochu pozadu :)). A neskôr som začal vyhľadávať knižky s fantasy bytosťami a predovšetkým to, čo všetci milujeme... Young Adult.

4. Čítal si v poslednej dobe knihu, ktorú si už po pár stranách odložil?
Takých kníh bolo veľa. Odložil som knižky z jedného môjho veľkého nákupu v kníhkupectve. A bola to beletria pre dospelých... Beletria pre dospelých určite nie je moja „šálka kávy“. Som len rád, že som takú knižku nešiel recenzovať. Vážne by som niečo také nemohol dočítať, nie to ešte napísať recenziu.

5. V akom jazyku najradšej čítaš?
Bohužiaľ, len v slovenčine. Ale tak veľmi ma to štve, že do pár rokov budem určite čítať viac v angličtine, ako v našom rodnom jazyku.. Teda, aspoň myslím... A dúfam :)

6. Čo ťa na blogovaní najviac baví?
Zo začiatku som sa strachoval, že nebudem vedieť napísať jeden súvislý článok... A nakoniec je opakom pravda... Najviac ma teší, keď sa niekedy tak rozpíšem, že sa na konci musím brzdiť, pretože článok je tak príšerne dlhý, že ho len málokto dočíta do konca.

7. Prečo si si pre blog vybral práve to meno, ktoré si mu dal?
No tak vtedy som bol riadne zmätený. Všetci máte také premyslené názvy blogov: Secret World of Deep Soul, Whisper of my Mind, Fragile things,... Nakoniec som zvolil taký hlúpy názov... My world of books. Je síce jednoduchý, ale výstižný...
Navštívte môj blog :)
domco-books.blogspot.com

1 komentár: