sobota 4. februára 2012

On my wishlist #9

Toto meme usporadúva Book Chick City. Vašou úlohou je priblížiť knihy, ktoré si chcete kúpiť. Je jedno či už tieto knihy vyšli alebo ešte len vyjdú. Dnes som si vybrala tieto  knihy:

 
Autor: Erin Morgensternová 
Názov: Nočný cirkus
Anotácia: Román Nočný cirkus sa odohráva na prelome devätnásteho a dvadsiateho storočia a jeho hrdinami sú dvaja mladí kúzelníci, ktorých už od raného detstva viedli k tomu, že sa zúčastnia na súboji, čo sa mal odohrať na neutrálnej pôde - tou pôdou sa stal Cirque des reves. Cirkus snov prichádza všade bez ohlásenia. A na bráne visí tabuľa: Otvárame za súmraku, zatvárame za úsvitu. Cirkus je úplne iný ako všetky známe cirkusy. Celý je ladený do čierno-biela a predmety sa v ňom skutočne menia na vtáky a ľudia skutočne miznú. Obaja mladí kúzelníci mali od narodenia nadprirodzené schopnosti, ktoré si z roka na rok zdokonaľovali, ale keď ich súboj trval už dlhšie, z dvoch mladých ľudí, ktorí mali byť súpermi, sa stali zaľúbenci. Ale keďže ich učitelia neschvaľovali tento vzťah, museli prekonať veľké prekážky, aby mohli byť spolu. Z románu priam dýcha atmosféra kúzelného cirkusu z prelomu 19. a 20. storočia, vôňa jabĺk v karameli a horiaceho dreva, ale mágiou dielo uchváti aj ľudí, ktorí nikdy neboli vyznávačmi cirkusov.

Autor: Krystyna Kuhn
Názov: Katastrofa /Údolie #2/
Anotácia: Skupina študentov elitnej školy Grace pred rokmi bez stopy zmizla na vysokohorskom končiari Prízrak. Julia s kamarátmi sa vyberú na miesto opradené strašidelnými legendami. Veci sa im vymknú z rúk hneď na začiatku výstupu. Čo má za lubom záhadný Paul Forster, ktorý sa k nim na poslednú chvíľu pridá? Čo znamená desivý nález v starej horskej chatrči? Kde je ich vodkyňa, Indiánka Ana? A navyše nikto z nich netuší, že sa schyľuje k nebezpečnej snehovej víchrici..

Autor: Scott Westerfeld
Názov: Škaredí /Škaredí #1/
Anotácia: Každý môže byť oslnivo krásny. Veď čo je na tom zlé? Tally bude mať čoskoro šestnásť a už sa nemôže dočkať, kedy bude krásna. V jej svete znamenajú šestnáste narodeniny operáciu, ktorá človeka zmení z odpudivo škaredého na dych vyrážajúco krásnu bytosť a katapultuje ho do raja špičkových technológií, kde je jeho jedinou prácou nikdy nekončiaca zábava. Ešte niekoľko týždňov a... Lenže Tallyina kamarátka Shay si nie je celkom istá, či chce byť krásna. Keď utečie na utajené miesto zvané Dym, Tally spozná odvrátenú stránku sveta krásnych. Úrady ju postavia pred najhoršiu voľbu, akú si dokáže predstaviť: buď kamarátku nájde a privedie ju späť, alebo nikdy nebude krásna. Rozhodnutie, ktoré urobí, jej navždy zmení život.

2 komentáre: