štvrtok 8. marca 2012

Dominika Spodniaková: Debut

Už tento utorok (13.3.2012) uzrie svetlo sveta prvotina mladej slovenskej autorky Dominiky Spodniakovej s názvom Súboj lásky, ktorú v blogovom svete môžete poznať ako DomiLondon. Osobne som sa veľmi potešila, keď som sa ozvedela, že Domi vyjde kniha. Bolo to akoby mne samotnej vydavateľstvo odkleplo rukopis. Tešila som sa s ňou a stále teším.  Súboj lásky je fantasy príbeh, čo ma naozaj teší, pretože na Slovensku nie tak veľa autorov zabrdne do tohto žánru.


Debora má zvláštny dar. Dokáže vnímať ľudské myšlienky a ich emócie. Je to pre ňu trápenie, ale zároveň aj zvyk. Všetko sa zmení, keď sa so svojou tetou Billy presťahuje do iného mesta, aby tak prekonala nečakanú stratu rodičov. Čoskoro spoznáva Willa, ktorého myšlienky sú však pre ňu od určitej chvíle absolútne neprístupné.  Je tajomný a nosí so sebou desivý tieň. Ako je možné, že mu nedokáže čítať myšlienky? Po prvýkrát v živote je naozaj vystrašená, ale strach sa v nej ešte prehĺbi po tom, čo zisťuje, že Will má niečo spoločné  so záhadnými zmiznutiami a úmrtiami v meste. A možno aj so smrťou jej rodičov...




Úryvok zo stránky vydavateľstva Motýľ



Ešte keď som bola malé dieťa, všetci lekári a odborníci, ktorých som navštívila, sa zhodli na jednej veci: som nadpriemerne vnímavý človek. Aspoň to ukázali výsledky nespočetného množstva testov, ktoré som musela podstúpiť.
No ani v škole pre nadané deti, na ktorú ma prihlásili rodičia v domnení, že zo mňa vyrastie génius, sa vo mne výnimočné schopnosti neprejavili. Bola som skrátka celkom obyčajné dievča. Až do svojich pätnástych narodenín.
Potom sa odrazu všetko zmenilo. Aspoň v mojej hlave.
A jediní ľudia, ktorí o tom vedeli, zahynuli v lietadle smerujúcom z Hondurasu do strednej Európy o dva roky neskôr.
Stala sa zo mňa sirota s darom, o ktorý som nikoho neprosila a bez ktorého by bol môj život oveľa jednoduchší...

Dominike prajem s knihou veľa úspechov. Dúfam, že toto nie je posledný príbeh z jej pera, ktorý dostane tlačenú podobu.

Knihu si môžete dať aj do to-read listu na GoodRead - Súboj láskyGR

2 komentáre: