utorok 28. augusta 2012

Knížné prírastky za august

A máme tu ďalší mesiac. Nemyslíte, že nám tento rok nejako extrémne letí? Ani sme sa nenazdali a už sú za nami prázdniny. Síce ja som ich nemala, lebo pracujúci človek ich nemá, ale všetkým školopovinným sa už začína škola. Úprimne vám nezávidím :) Ale nie o tom som chcela. 

Keďže v auguste mám meniny, tak mi do knihovníčky pribudlo aj viac knižiek. Začnem knihami, na ktoré som ukecala rodičov, keďže v Martinuse mali mega zľavy až do 70%, takže súhlasili a ja som dostala krásnu zbierku štyroch kníh od Ursuly K. le Guinovej. A to sériu Kroniky západného pobrežia: Dary, Hlasy, Sily a poslednou knihou bola Lavinia. Na tieto knihy sa neskutočne teším, lebo patri medzi staršie fantasy. Od Ursuly som ešte žiadnu knihu nečítala a počula som na jej knihy iba samé dobré ohlasy, tak sa teším, kedy sa do čítania niektorej z nich pustí. Ďalším darčekom je kniha od Terryho Pratchetta, Johny a mŕtvi, ktorú som dostala od Mirky, ktorej naozaj ďakujem. Od Pratchetta mám teraz rozčítané Dobrá znamení a páči sa mi jeho štýl. Preto ma naozaj milo prekvapila práve táto kniha. Je útla, taká jednohubka, ale strašne sa na ňu teším, ako na každú knihu, ktorú dostanem :D V jeden víkend som bola aj na východe u kamošky, kde som tiež odchádzala o dve knihy bohatšia. Od Michelle som dostala knihu V zajatí snov: Precitnutie od Lisy McMannovej. Pravdupovediac, kniha ma až tak neláka, ale dám jej šancu. Čítala som na ňu rozporuplné reakcie, tak sa osobne nechám prekvapiť :). Poslednou knihou, ktorú som dostala od Sunny k meninám je kniha Dcéra dymu a kostí od Laini Taylorovej. Opäť som na túto knihu počula aj dobré aj zlé ohlasy, tak 
som zvedavá. Baví ma čítať o anjeloch a démonoch, tak som naozaj zvedavá, čo si pre nás autorka v tejto knihe pripravila. Tento mesiac sa taktiež nezaobišiel bez toho, aby som svoju peňaženku neodľahčila o pár eur, skutočne to bolo iba pár eur, pretože tieto dve knihy čo som si kúpila ma stáli 2,99€ ani o cent viac. Ako hovorím, treba vychytať akcie :). S Mimi sme opäť zavítali do kníhkupectva Knihy pre každého, tentokrát v Bratislave. Do oka mi padlo hneď niekoľko kníh, ale odišla som iba s jednou a tou knihou je Pýcha a predsudok a zombiovia od Jane Austenovej a Setha Graheme-Smitha. Odkedy som prečítala Les kostí a Pobrežie hrôzy nemám so zombíkmi žiadny problém, takže som na túto knihu zvedavá. Priznám sa, že originál príbeh Pýchu a predsudok som ešte nečítala, ale teším sa na knihu, pretože mi už zdobí poličku. Vedeli ste, že ešte aj v záložniach si môžeme zaobstarať knihy? no ja teda nie :D a tak sme s Mimi blúdili Trnavou a na čo sme nenarazili. Z výkladu na mňa žmurkla kniha Meno ruže od Umberta Eca. Najskôr som váhala či si ju mám vziať, ale povedala som si, že túto klasiku jednoducho musím mať a tak s nechápavým výrazom som vstúpila do záložne a spýtala sa či kniha naozaj stojí iba dve eurá. S potešením som zistila, že je to pravda a knihu si zaobstarala. 
Tento mesiac sa mi podarilo nadviazať spoluprácu s vydavateľstvom COOBOO, ktorému neskutočne ďakujem za to, že ma oslovili.Dostala som od nich rovno štyri recenzné výtlačky, uff, kedy ja tie knihy prečítam. Na všetky knihy od COOBOO sa velmi teším, pretože som na ne počula viac dobré ako negatívne ohlasy. Momentálne mám rozčítanú Tigrovu kliatbu od Colleen Houckovej. Kniha sa mi zatiaľ páči, ale miestami mi hlavná hrdinka výrazne píli nervy. Ďalšou knihou, na ktorú sa veľmi teším je Polibek pro Annu od Stephenie Perkinsovej. Príbeh ma láka aj tým, že sa odohráva v Paríži a Paríž je jedno z miest, ktoré by som určite v živote chcela navštíviť. Posledné dve knihy sú prvé dve časti série Rose od autorky Holly Webbovej. Myslím, že knihy budú skôr pre mladšie ročníky, ale aj tak sa teším kedy si ich prečítam. Prvý diel nesie názov Rose a druhý Rose a stratená princezná. Síce tento darček nie je kniha, súvisí s knižným svetom a veľmi si ho vážim. Od Mimi som k meninám dostala túto nádhernú ručne robenú záložku, ktorú som si najskôr chcela odložiť ako suvenír, ktorý nikdy nebudem používať, len aby sa jej niečo nestalo. Ale na druhej strane mi bolo ľúto, že by som takýto darček nevyužila tak som riešila dilemu, a nakoniec sa záložka pekne vyníma v knihe, ktorú práve čítam :)

Aké knihy pribudli na poličky vám? Podeľte sa :)

5 komentárov:

  1. Závidím ti CooBoo i všechny dárky k jmeninám. Já dostala k svátku stovku a bonboniéru, knížku od nikoho... ani z rodiny, ani nikoho jiného to nenapadlo :/ Děkuju bohu aspoň za ty narozky.^^
    Ty Zombie jsem už záviděla Mimi, takže u tebe si to odpustím :D A zbytek knih neznám...
    A záložka vypadá vážně úžasně, budu se těšit, až mi dorazí ta moje...^^

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Knihy Rose by som si prečítala 8) čítala som anotácie, je to taká krásna rozprávočka asi 8) mám také rada 8)
    Tigrovu kliatbu aj Dcéru dymu a kostí ti závidím! Rada by som si ich prečítala 8)
    V zajatí snov sa prečítať dá, je to také oddychové čítanie, ale mne sa viac lúbila 2. časť ako 1., teším sa na 3., už nech ju mám doma 8)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Dcéra dymu a kosti sa mne osobne páčila, ja som po niektorých recenziách čakala katastrofu, ale príjemne ma to prekvapilo...síce pár drobností mi tam vadilo ale inak je to skvelá kniha, snáď sa bude páčiť aj tebe, som zvedavá. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Super prírastky.:) Ursulin štýl ma síce nezaujal, za to Terryho milujem... V zajatí snov si chcem eventuálne prečítať.^^ A to CooBoo, aww, závisť.:) Anna bola úžasná, zvyšné knihy som nečítala a neviem, či niekedy budem, no som zvedavá na tvoje názory.:)

    OdpovedaťOdstrániť