pondelok 27. augusta 2012

Michelle Madow - Remembrance /Transcend Time Saga #1/


Je tu moja prvá recenzia v angličtine. Prosím ospravedlňte chyby. Ďakujem autorke za poskytnutie e-booku na recenziu.

Lizzie Davenport has been reincarnated from Regency Era, England ... but she doesn't know it yet.

Then Drew Carmichael transfers into Lizzie's high school at the beginning of the year, and she feels a connection to him, almost like she knows him. She can't stop thinking about him, but whenever she tries talking with him about the mysteries behind her feelings, he makes it clear that he wants nothing to do with her. Reaching him is even more difficult because she has a boyfriend, Jeremy, who has started to become full of himself after being elected co-captain of the varsity soccer team, and her flirtatious best friend Chelsea starts dating Drew soon after his arrival. So why can't she get him out of her mind?

Even though Lizzie knows she should let go of her fascination with Drew, fighting fate isn't going to be easy

The first book of Transcend Time Saga is Michelle Madow’s debut novel Remembrance, which is a nice, sweet love story. It´s based on the music video of Taylor Swift´s Love story. I was immediately drawn into reading the book, because I really like Taylor´s music. At first I didn´t know what to expect from it. It captured me with the annotation. The thought of reincarnation is really fascinating to me. The story is nothing new and it´s predictable, but I really love how Michelle wrote it. I didn´t get bored during reading and I was eager to know if the characters would act like I thought they would.

We meet Elizabeth Davenport, a normal teenage girl, who has a normal life, best friend Chelsea and boyfriend Jeremy. She lives her usual life, until one day, when the gorgeous Andrew Carmichael transfers to her school. She immediately feels a strong connection to him, although she has never seen him.  She doesn´t want to allow herself to think of him, but it´s impossible, because she feels pulled toward him. He makes it clear, that he doesn´t want anything to do with her. But Lizzie starts to have flashback from her previous life and discovers that Drew plays a huge part in it.

This kind of story was already told several times, but Michelle gave it a new sparkle. For me it was really a beautiful love story. To be honest, I´m a romantic and the book made my heart do backflips. I kept my fingers crossed for Drew and Lizzie, though I knew, how it would end with them.  

When you read one kind of story from different authors and you get to read another book about it, you look for some differences. In the beginning, I thought that at some moments I would be bored, because there are really many books with this topic. But luckily I didn’t. The book is so well written, that you won´t find hollow places, because the story flows fluently. There is really no action, but that doesn’t keep you from enjoying the book. 

The characters are not shallow and you find yourself liking them or hating them. Lizzie is not the type of character who can´t do thing on her own. She doesn’t need to a guy, who would tell her what to do. She´s good on her own and can make decisions without someone telling her what to do. I really like her character. Now, there´s Chelsea as well. To be honest, I didn’t really get to like her during this book. I understand that she feels betrayed, when the truth hits the surface. But on the opposite side she is or better said was a good friend to Lizzie. Jeremy is Lizzie´s boyfriend. For me he was annoying since he first appeared in the story. He made fun of Lizzie, embarrassed her in front of the others. When he became the co-captain of the football team he is full of himself. He pushes Lizzie to the side and hangs out with his teammates. I really don’t like him. It´s not like I would hate him, but he was a total jerk in the whole book. For me Drew is that kind of character who readers fall in love with. He is nice, thoughtful, good-looking and sweet. Sometimes I didn’t like his decisions, but he made it because he was afraid that the past would repeat. 

When you´re looking for a story to relax and don’t need action, you definitely should read Remembrance. It´s well written story by young author Michelle Madow. The book is a typical love story and it´s predictable, but I pretty much enjoyed it. I would definitely read the sequel.

Many thanks to Michelle Madow for sending me an e-copy of the book for review.



Slovenskú recenziu nájdete nižšie :)


Lizzie Davenport bola reinkarnovaná z Éry vladárstva v Anglicku, ale ešte o tom nevie. 

Potom Drew Carmicheal na začiatku roku prestúpi na Lizzienu strednú, ucíti k nemu prepojenie, takmer akoby ho poznala. Nemôže prestať na neho myslieť, ale kedykoľvek sa snaží s ním rozprávať o záhade za jej pocitmi, dá jej jasne najavo, že s ňou nechce mať nič spoločné. Dosiahnuť ho je o to ťažšie, že má priatela, Jeremyho, ktorý začal byť namyslený, keď ho zvolili za druhého kapitána univerzitného futbalového tímu a jej koketná najlepšia priateľka Chelsea začne s Drewom chodiť skoro po jeho príchode. Tak prečo na neho nemôže prestať myslieť? 

Hoci Lizzie vie, že by sa mala vzdať fascinácie s Drewom, bojovať s osudom nebude ľahké.


Remembrance je prvou knihou v Ságe Transcend Time od autorky Michelle Madow, ktorá je pekným, sladkým zaľúbeným príbehom. Michelle sa inšpirovala videoklipom k piesni Love story od Taylor Swift. Kniha ma lákala lebo Taylorinu hudbu mám naozaj rada, tak som bola zvedavá. Hoci najskôr som nevedela, čo od knihy očakávať. Zaujala ma anotácia. Myšlienka reinkarnácie ma fascinuje. Príbeh nie je ničím novým a je predvídateľný, ale páči sa mi ako Michelle príbeh napísala. Počas čítania som sa nenudila a túžila som sa dozvedieť, či sa postavy zachovajú tak ako som si myslela.

Stretávame Elizabeth Davenportovú, normálnu tínedžerku s normálnym životom, kamarátkou Chelsei a priateľom Jerremim. Žije svoj zvyčajný život, pokým na jej školu neprestúpi pohľadný Andrew Carmichael. Okamžite k nemu cíti silné puto, hoci ho nikdy predtým nevidela. Nechce si dovoliť na neho myslieť, avšak je to nemožné, pretože ju to k nemu ťahá. Jasne jej ukáže, že s ňou nechce maťnič dočinenia. Ale Lizzie začne mať záblesky minulosti a zistí, že Drew v nej zohráva obrovskú úlohu.

Tento typ príbehu už bol napísaný viackrát, ale Michelle mu dodala novú isku. Pre mňa to bol naozaj krásny romantický príbeh. Úprimne, som romantička a kniha donútila moje srdce robiť saltá. Držala som palce Drewovi a Lizzie, hoci som vedela ako to medzi nimi skončí.  

Keď čítam jeden druh príbehu od rôznych autorov a do rúk sa mi dostane ďalšia kniha s tou istou tematikou, snažím sa nájsť nejaké rozdiely. Na začiatku som si myslela, že v knihe budú okamihy, ktoré ma budú nudiť, pretože už je toľko kníh s touto tematikou. Ale našťastie, nenudili. Kniha je dobre napísaná, nenájdete v nej hluché miesta, pretože príbeh plynie plynulo. Nie je tam akcia, ale to mi nezabránilo knihu si vychutnať. 

Postavy nie sú povrchné a buď ich budete zbožňovať alebo nenávidieť. Lizzie je postava, ktorá má vlastnú hlavu a nepotrebuje drahú polovičku, aby prežila alebo jej hovorila ako sa má správať. Rozhoduje sa sama, hoci nie vždy sú tieto rozhodnutia správne. Potom je tu Chelsea. Úprimne, v knihe som si ju vôbec neobľúbila. Chápem, že sa cíti podvedená po tom čo pravda vypláva na povrch. Ale na druhej strane je, skôr by som povedala bola, Lizzie dobrou kamarátkou. Lizzien priateľ Jeremy ma otravoval od prvého momentu ako sa objavil v knihe. Uťahoval si z Lizzie, strápňoval ju pred ostatnými. Keď získal miesto spolukapitána futbalového tímu, stal sa namysleným. Odsunul Lizzie do úzadia a čas trávil so svojimi spoluhráčmi. Skutočne ho nemám rada, niežeby som ho neznášala, to nie, ale počas celej knihy sa správal ako idiot. Zato Drew je pre mňa postava, ktorá je odsúdená na to, aby si ju každý zamiloval. Milý, starostlivý, dobre vyzerá a zlatý. Niekedy som s ním nesúhlasila, kvôli rozhodnutiam aké urobil, ale spravil to pretože sa obával, že sa minulosť bude opakovať.  

Ak hľadáte príbeh na relax, pri ktorom nebudete príliš uvažovať nad dejom a nepotrebujete akciu, určite by ste si mali prečítať Remembrance. Je to dobre napísaný príbeh od mladej autorky Michelle Madow. Kniha je typickým ľúbostným príbehom, predvídateľným, ale aj napriek tomu som si ho vychutnala. Určite si prečítam aj pokračovanie.

Ďakujem Michelle Madow za poskytnutie e-booku na recenziu.

8 komentárov:

  1. Pri čítaní tvojej recenzie som si ako na prvé spomenula na Fallen. Tam to hádam bolo niečo ako istý spôsob reinkarnácie a práve to bola časť, ktorá ma zaujala, ak by ju ale nepochoval zvyšok knihu. Ak je na tom táto kniha lepšie, tak sa po nej možno pozriem, ale to som už neraz spomínala, že? :D Je zaujímavé, čo si autorka vzala za inšpiráciu, a to ma možno núti chcieť si tú knihu prečítať ešte o čosi viac.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Kniha má krásnu obálku a podľa recenzie má aj celkom zaujímavý dej... rozmýšľam, že by som ju posunula na rebríčku to read listu :D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Chelle: tak prosím pri tomto nemysli na fallen :D myslím, že táto kniha je na tom ovela lepšie, lebo sa tu dozvieš aj zaujímavé veci, myslím, že by sa ti kniha
    mohla páčiť :) je len na tebe či si ju prečítaš alebo nie :) ja som sa tiež čudovala, že sa inšpirovala videoklipom, ale je pravda, že ak poznáš ten klip
    tak je to tam cítiť, tú inšpiráciu :)

    Sima: odporúčam ju dať vyššie :) nie je to nejaký extra príbeh, ale pekne napísané milý príbeh, predvídatelný síce, ale aj sa zasmeješ a tak :) treba dať tejto knihe
    určite šancu :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Má to nádherné obálky aj tému, takže raz si to možno prečítam 8)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Na tuto knihu se už opravdu moc těším, doufám, že se k ní dostanu co nejdříve, protože mě láká nejen obálka, která je opravdu nádherná, ale i anotace.. :))))Navíc mě tvá recenze opravdu navnadila :))) Takže budu doufat, že se k ní brzy dostanu. :))))
    Moc ti taky děkuju za milý komentář k rozhorovu s Jodi Meadows u mě na blogu. Jsem ráda, že se ti líbil a Incarnate bych si taky chtěla moc přečíst. :))) Budu taktéž doufat, že se k ní jednou dostanu :)))

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Dnes je tvoj blog už druhý, kde som na túto knihu narazila. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Kdybych už nebyla rozhodnutá si Remembrance přečíst, tak bys mě touto recenzí určitě navnadila^^ Moc pěkně napsané v obou jazycích! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. E_V_E: určite to stojí za prečítanie :) nieje to jedna z kníh, pri ktorej budeš prevracať očami, aspoň pre mňa nie

    Snow Fairy: tiež, dúfam, že sa k nej čoskoro dostaneš. Myslím, že Michelle ako autorka u nás nie je vôbec známa a myslím, že by si to naozaj zaslúžila. Incarnate mám rozčítané a je to zatial svelá kniha, prakticky sa číta sama a hoci sa tam veľmi ani nič nestihlo udiať, tak ma baví.

    Annie: Tak šup šup prečítať, aby sme mohli debatiť :P

    OdpovedaťOdstrániť