sobota 25. augusta 2012

NEPREHLIADNITE: Read like me

V poslednom čase nachádzam blogy, o ktorých som ešte ani nechyrovala. Takto som našla aj blog E_V_E, ktorý dese názov Read like me. Priznám sa, že donedávna som ani len netušila, že E_V_E má blog, hanba mi. Tak som sa to rozhodla napraviť, a pripravila som si pre vás rozhovor s E_V_E, v ktorom sa dozviete čo to o nej, o blogovaní a knihách, ktoré číta.




1. Ahoj, najskôr sa nám predstav a povedz niečo o sebe.
-  Moje ctené meno je Evelin (blogová prezývka: E_V_E), mám 20 rokov, darčeky očakávam 1. februára 8D Som vodnár zo Slovenska, milujem fialovú a bordovú farbu a študujem na vysokej škole, ktorá ma vôbec nebaví 8D Nemám absolútne predstavu o tom, čo budem v živote robiť a ako sa bude môj život ďalej vyvíjať, ale snáď to nejako doriešim za pochodu 8D Najviac zo všetkého milujem čítanie, pretože pri ňom sa môžem vypnúť a ocitnúť sa v úplne inom svete, ktorý je vždy lepšie vymyslený ako ten môj 8D Ďalej lúbim tancovať, poflakovať sa s priateľmi a chodiť raz za čas na nejaké disco 8) Som strašný puntičkár a preto musí byť na mojom blogu vždy všetko presné a podľa mojich pravidiel! Niekedy si kontrolujem recenziu aj pol hodinu, kým zhodnotím, že je konečne perfektná 8D Mám rada ľudí, ktorí ma berú takú, aká som a nesnažia sa ma nijako vylepšiť. Ľudia hovoria, že som milý a priateľský človek, ktorý sa snaží každému pomôcť, ale vravia aj, že som schudla, takže im veľmi neverím 8D Som tiež výbušná a keď ma niekto naštve, tak všetci naokolo zdrhajú 8D Som človek, čo má rád určitý pokoj a klud. Niektorí ma nazývajú samotárom, ale nestránim sa zábavy, iba potrebujem svoj priestor a vtedy najradšej čítam a blogujem 8) 

2. Ako si sa dostala k recenzovaniu knih?
- Mám už jeden (skoro) ročný osobný blog  a preto som vždy vyhľadávala aj iné blogy a keď som narazila na knižné, úplne ma dostali tie recenzie. Proste som to brala ako ich čitateľský denník. Vďaka knižným blogom som našla stovky super kníh, o ktorých by som inak ani nevedela a preto som sa rozhodla, že začnem písať recenzie aj ja 8) Zatiaľ ich mám pomenej, ale časom budem vykrádať našu mestskú knižnicu ešte viac ako doteraz 8D Na recenzovaní kníh ma baví, že si môžem napísať vlastný názor a aj keď ich píšem inak ako ostatní, mám z nich dobrý pocit a komentáre mi naznačujú, že sa lúbia aj úplne cudzím ľuďom, čo ma teší asi najviac zo všetkého, lebo blog som brala skôr ako archív svojich prečítaných kníh a teraz mám už aj niekoľko nasledovateľov 8-) Ďakujem. Mojím najväčším snom však je spolupráca s nejakým knižným vydavateľstvom, ktoré by ma aj niekedy dotovalo nejakými super knižkami 8D To už by bolo uznanie od samotných profesionálov v brandži! 8-)

3. Ktorý žáner máš najradšej? Prečo?
- Milujem fantasy! Som úplne zažratá do nadprirodzených schopností a bytostí – čarodejnice, upíri, vlkolaci, víly, bohovia (hlavne grécka mytológia), boj dobra a zla. Fantasy žáner je pre mňa number 1*. Number 2* je sci-fi/dystópia, v poslednom čase dosť aktuálny žáner. Rada sa vžívam do postáv, chcem byť v ich situácii, mať ich nadprirodzené schopnosti a bojovať so zlom. Som taký „snívač“ a naivka. Stále dúfam, že mi cez okno vletí sova s listom z Rokfortu 8D 

4. Čítala si v poslednej dobe knihu, ktorú si už po pár stranách odložila?
- Snažím sa dočítať knihu aj keď je strašná 8D ale RAZ som sa neudržala a musela som prestať čítať strašnú hatlaninu o partnerských vzťahoch – Muži sú z Marsu, ženy z Venuše. Tie doktorské kecy mi pripadali strašne nudné a nezaujímavé. 

5. V akom jazyku najradšej čítaš?
- Čítam v slovenčine, ale ak náhodou strašne túžim po nejakej knihe, ktorej slovenské vydanie by som získala až o 100 milión rokov, tak si kúpim resp. čítam knižku v češtine 8) Chcela by som začať čítať aj po anglicky, ale ešte som nenabrala odvahu ani čas, tak zatiaľ čítam iba titulky pri filmoch 8D 

6. Čo ťa na blogovaní najviac baví?
- Keď blogujem, nevnímam okolitý svet. Som to ja a preto je môj osobný blog preplnený fotkami z môjho života viac ako recenziami na kozmetické výrobky 8D Pri mojom knižnom blogu som zase rada za svoje vlastné názory, pocity a dojmy, ktoré môžem do recenzie vložiť. Veľakrát sa pristihnem, ako sa smejem na vlastnej výrečnosti alebo prílišnom prežívaní osudov postáv 8D Tiež sa vždy teším z každého jedného komentára či followera, lebo je to pocta, keď si niekto úplne cudzí myslí o vašom blogu niečo pekné 8) Preto zbožňujem celú blogovú komunitu, ktorá sa navzájom takto podporuje 8)

7. Prečo si si pre blog vybrala práve to meno, ktoré si mu dala?
- Všetko ostatné bolo obsadené 8D Keď som vymýšľala meno, chcela som, aby to malo niečo spoločné s knihami, ale také stránky, ktoré majú v názve slová „Book“ alebo „Kniha“ je nespočetne veľa, tak som si položila základnú otázku : Čo najradšej robím? odpoveď: Čítam. Chcem, aby ľudia viac čítali. Nejako z týchto myšlienok vzniklo „Read like me...“ 8)

Za možnosť byť v tvojej rubrike ti veľmi krásne ďakujem 8) a ospravedlňujem sa za hrozne dlhé odpovede, ale keď sa raz rozkecám či rozpíšem, tak ma nič nezastaví 8D  

Veľmi pekne ďakujem E_V_E, že sa zapojila do mojej rubriky. Dúfam, že na jej blog zavítate a obľúbite si ho rovnako ako ja :)

8 komentárov:

  1. Jéj :) Rozhovor s E_V_E veľmi pekný a pobavil. Kto ste ešte neboli na blogu tak rýchlo klik! Je to jeden z mojich obľúbených a jej recenzie si určite zamilujete :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. dakujem :)

    Astesia: akurát som hladala na tvojom blogu mail na teba či by si sa nechcela zapojiť do tejto rubriky :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. 8D jeej to je krásne vidieť sa takto niekde 8D
    až teraz si všímam koľko nespočetne veľa smajlíkov som tam dala! 8D no čo už, asi som bola strašne happy, že ma Sue oslovila 8) Ďakujem ešte raz...

    OdpovedaťOdstrániť
  4. E_V_E:za málo :) tí smajlíci, to vôbec nevadí :) ... a ja som rada, že si sa zapojila:)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Zasmiala som na odpovedi na 5 otázku. A vôbec som netušila, že máš už 20 rokov. Neviem prečo, ale odhadovala som ťa na násťročnú. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. väčšina ľudí mi tipuje menej ako mám 8D ja som taký rojko, keď píšem 8) mám veľkú fantáziu 8P

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Taky mě překvapil věk :) Asi je to tím, že pro bloger je to "náct" prostě obvyklejší :D Na druhou stranu je ale fajn, jaká tu panuje různorodost :)

    E_V_E jsem si také všimla teprve nedávno, ale její blog mám fakt ráda :) Hrozně se mi líbí její forma recenzí a vůbec .) i podle odpovědí vypadá jako moc fajn holka :)

    OdpovedaťOdstrániť