sobota 11. augusta 2012

On my wishlist #20

Toto meme usporadúva Book Chick City.

Autor: Jeanine Frost
Názov: Jednou nohou v hrobe /Noční lovci #2/
Poloviční upírka Cat Crawfieldová už čtyři roky pracuje pro vládu. Nyní vede vlastní tým, který vycvičila k boji s nemrtvými. Tímto způsobem zužitkovala bojový výcvik, který získala pod vedením svého bývalého přítele, lovce upírů Bonese. Toto období jejího života je však i po letech citlivé a Cat se stále nedokáže vyrovnat s tím, že Bonese byla nucena opustit. Ona a její muži jsou natolik nebezpeční, že někdo z nemrtvých se rozhodl vypsat odměnu za její hlavu. Cat je v těžkém ohrožení života a její jedinou nadějí na přežití je Bones, který nečekaně opět vstoupil do jejího života. A jakkoli se Cat snaží udržet jejich vztah na profesionální úrovni, pomalu jí dochází, že touha přetrvává. A že ji Bones tentokrát už odejít nenechá.


Autor: Charlotte Roganová
Názov: Záchranný čln
Majstrovsky napísaný román o životných rozhodnutiach, ambíciách, vytrvalosti a schopnosti prežiť!

Grace s manželom Henrym utečie z Ameriky do Londýna v nádeji, že unikne pred nevôľou jeho bohatej rodiny. Keď luxusný zaoceánsky parník, ktorým cestujú naspäť domov, potopí záhadný výbuch, Henry obetuje svoju bezpečnosť, aby dostal Grace do záchranného člna, ktorý je už preplnený. Ak majú aspoň niektorí z pasažierov prežiť, iní musia zomrieť.
Ľudia ponechaní napospas moru sa zapletajú do zlovestných mocenských hier medzi bezohľadným skúseným námorníkom, a záhadnou ženou, ktorej presvedčivým argumentom málokto odolá. Grace sa rozhoduje, ku komu sa v tomto súboji pridá. Doteraz sa jej darilo plávať búrlivými vodami života, pretože sa chopila každej príležitosti. Keď Grace spomína na nezvyčajné okolnosti zoznámenia s Henrym, na možnosti, ktoré jej tento bohatý muž ponúkol, musí sa rozhodnúť: Urobí čokoľvek, zaplatí akúkoľvek cenu, aby si tieto privilégiá mohla ponechať?

Autor: Matt Dickson
Názov: Smrteľný chaos
Stačilo jedno mávnutie motýlích krídel. Jedno mávnutie, ktoré zmení životy. Jedno mávnutie, ktoré ukončí životy. Zdanlivá maličkosť – mávnutie motýlích krídel – spustí reťazec dramatických udalostí a osudovo ovplyvní životy mnohých ľudí. Matt Dickinson vo svojej majstrovsky napísanej próze zavedie čitateľov v krátkych vstupoch do rozličných prostredí – na severnú stenu Mount Everestu, na palubu Boeingu 747, k jazeru Malawi, na dostihovú dráhu. So zatajeným dychom sledujú kľúčové momenty v živote hlavných hrdinov. Román je určený pre tých, ktorí majú radi napätie, ale neuspokoja sa len s povrchným čítaním. Čitatelia v ňom nájdu mnohé prekvapujúce odpovede na provokatívne otázky.

2 komentáre:

  1. Veľmi ma zaujal Záchranný čln. Až mi nabehli zimomriavky. Budem sa snažiť zohnať knihu v blízkej budúcnosti aj keď mitrocha pripomína Titanic a ten ja nemusím. :)

    OdpovedaťOdstrániť