streda 29. augusta 2012

Waiting on wednesday #16

Toto meme usporadúva Breaking the Spine.

Autor: Francisco X. Stork
Názov: Irises

Dve sestry objavia pre čo sa skutočne oplatí živ v novom románe autora knihy Marcelo objavuje skutočný svet. DVE SESTRY: Kate je pripútaná k Stanfordu a titulu lekárky, ak ju rodina pustí. Mary chce iba ostať doma a maľovať. Keď ich starostlivý ale represívny otec zomrie, musia zistiať ako sa navzájom podporiť a taktiež ich matku, ktorá je v sústavnom rastovom stave a ako vyjsť v ich znepokojivom sesterstve. TRAJA MLADÍ MUŽI: Potom traja muží zamávajú ich životmi: Katin priatel Simon ju požiada o ruku, poskutujúc tak potrebnú stabilitu. Mary to ťahá k Marcosovi,  hoci sa obáva jeho násilnej minulosti. A Andy pokúša Kate s viac ako romancou, spoznávajúc jej ambície, pretože zodpovedajú tým jeho. JEDNO MUČIVÉ ROZHODNUTIE: Aj Kate aj Mary nájdu nové možnosti a temnotu v ich náhlej slobode. Ale je to mamin život, ktorý ich môže rozdeliť na dobro - otázka toho či bude žiť a pre čo sa žiť oplatí. IRISES je najprovokatívnejší a najodvážnejší román od Francisca X. Storka, ktorý kedy napísal. /anotácia je mojim prekladom/


Priznám sa, že som od autora ešte žiadnu knihu nečítala. Pri tejto knihe ma zaujala anotácia, a povedala som si, že si ju raz prečítam. Nehovorím o tej krásnej obálke, ktorú má. O tom či si knihu prečítam som sa rozhodla aj po tom, čo som si s autorom vymenila pár mailov. Je to naozaj veľmi sympatický človek, milý a príjemný, ktorý sa reálne zaujíma o svojich fanúšikov.

2 komentáre:

  1. Teď mám tak trochu pocit dajá-vu :D Vzhledem k tomu, že na tuhle knihu má očividně zálusk více blogerů, budu se muset na toho autora vážně podívat .)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. kniha znie velmi dobre tak sa tým ludom nečudujem :)

      Odstrániť