štvrtok 13. septembra 2012

NEPREHLIADNITE: Cup of tea diary

Mám pocit, že poslednú dobu objavujem stále nové a nové blogy, o ktorých som ani len netušila, že existujú a ja som len rada, že ich objavujem. Tento blog, ktorý vám predstaví sama autorka naozaj stojí za pozornosť, pretože na ňom nájdete kvalitné recenzie, články zo života a všeličo iné. Aby som už toľko nezdržiavala reč je o blogu Cup of tea diary, ktorý je malým kútikom pre Neryu. Nerya bola zlatá a súhlasila s rozhovorom, tak nebudem to už dlhšie naťahovať, prečítajte si jej odpovede.



1. Ahoj, najskôr sa nám predstav a povedz niečo o sebe.
Veľa sa smejem, niekedy dokonca nedokážem prestať  a konečne som sa naučila usmiať aj na neznámeho človeka, len tak, v nádeji že mu tým možno rozveselím deň. Mám rada hudbu, filmy, knihy a ľudí, preto som sa rozhodla stať zdravotnou sestrou, z lásky k ľudom.  Ináč som normálna nastávajúca vysokoškoláčka, ktorá sa teší na školu a život na intráku a na to, ako sa konečne dostane z malého mesta a začne novú etapu svojho života.

2. Ako si sa dostala k recenzovaniu knih?
V prvom rade, neviem či tie moje názory by sa dali zaradiť medzi plnohodnotné recenzie aké píšu skúsenejší recenzenti. Ja som si len tak dakedy písala o knihách do malého zošitka. Neskôr som toto písanie preniesla na blog a časom som sa len začala viac rozpisovať. 

3. Ktorý žáner máš najradšej? Prečo?
Mám rada knihy, nad ktorými nemusím veľmi premýšľať, napríklad kľudne aj Vasilkovú a spol. tam to je pre mňa naozaj len od oddychu. Potom knihy, ktoré zhltnem jedným dychom, lebo sú proste úžasné. Ak mám byť úprimná, nejako sa nesústredím na žánre, a pri knihe to nejako ani neriešim. Mnohí posudzujú knihu hlavne podľa žánra, do ktorého je zaradená a niekedy sa ani nezamyslia, že by sa mohla vymykať a byť naozaj dobrá. Príde mi to trochu ako škatuľkovanie a knihy predsa do škatuliek nepatria.

4. Čítala si v poslednej dobe knihu, ktorú si už po pár stranách odložila?
Posledná doba trvá už asi tri roky. Na Vianoce som dostala Sofiin svet a sem tam dostanem náladu a poviem si „Tak teraz ju už prečítam“ ale potom ju akosi dade položím a nájdem si niečo iné. Začala som už neviem koľko krát a ani raz som sa nedostala cez stranu 30.

5. V akom jazyku najradšej čítaš?
V slovenskom samozrejme a českom. Je zvláštne, ale niektorým ľudom to aj dnes robí problém, ja si našťastie niekedy ani neuvedomím, že kniha ktorú som dočítala bola po česky. Najnovšie ešte skúšam angličtinu. Uvedomujem si, že mnohé knihy sú dostupnejšie v tomto jazyku, ale aby som zvládla celú knihu, tak musím ešte trénovať. Zatiaľ začínam s Harry Potterom, nakoľko tie knihy poznám takmer naspamäť a nemusím tak často siahať po slovníku.

6. Čo ťa na blogovaní najviac baví?
V prvom rade musím mať chuť niečo napísať a vtedy ma na ňom baví úplne všetko. Samotné písanie, potom také to zamyslenie, či je to naozaj dobre, či tam dačo nezmením, či to neposuniem a také maličkosti a napokon tá radosť keď je číslo návštevnosti o čosi vyššie. Hlavne je to ale ten pocit, že to môžem zo seba všetko dostať, niekam to dať, povedať svetu svoj názor.

7. Prečo si si pre blog vybrala práve to meno, ktoré si mu dala?
Chcela som niečo, čo by nebola len obyčajná prezývka, niečo čo by mi proste pasovalo, s čím by som sa vedela stotožniť. Bola to buď čokoláda alebo čaj. A keďže som predsa len viac čajový človek, bolo rozhodnuté. 

Ešte raz ďakujem Neryi za rozhovor a nabudúce sa môžete tešiť na dalšiu slovenskú blogerku :)

5 komentárov:

  1. tiež ho mám veľmi rada, tak prečo by som ho nepriblížila aj ostatným :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tak autorka blogu mi přijde hodně sympatická. :) Já zase zjišťuji, že spousta kvalitních blogů se nachází na blogspot.cz a většina těch blogů je ve slovenštině.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Chmm, blog zauajal už názvem, to byla u mě trefa do černého - ikdyž já jsem zase spíš čokoládová.(:
    A i samotná autorka zní sympaticky a blog zaujímavě, budu je muset někdy navštívit. :D

    OdpovedaťOdstrániť