streda 12. septembra 2012

STOJÍ ZA POZORNOSŤ: Michaela Ella Hajduková - Všetky moje tváre

Máte chuť si prečítať niečo mysteriózne a záhadné? Láka vás reinkarnácia a minulé životy? Aj na slovenskej spisovateľskej pôde sa zrodila kniha, ktorá toto všetko ponúka. 18. septembra vydavateľstvo IKAR publikuje ďalšiu knihu z edície Príbehy z kabelky. Autorka Michaela Ella Hajduková prichádza na trh so svojou prvotinou, ktorá ponesie názov Všetky moje tváre.

A čo hovorí o sebe autorka?

Som čerstvo zopár mesiacov vydatá a mám 28 rokov. S manželom žijem v Košiciach. Milujem históriu a knihy, a kníhkupectvá sú pohromou pre moju peňaženku Píšem, odkedy som sa naučila písať, veľmi ma to baví. Kým nebol počítač a nemala som písací stroj, popísala som kopec zošitov, ktoré boli určené do školy A vždy som v kútiku duše snívala, že raz vydám knihu. Na strednej som študovala kostymérstvo a na vysokej učiteľstvo pre prvý stupeň Základnej školy. Donedávna som však pracovala ako novinárka, takže písanie ma predsa dobehlo. Písať musím stále, hoci aspoň vo svojej hlave, spriadať ďalšie príbehy, keď nie je čas písať, alebo zo mňa nelezú tie správne slová Momentálne už pracujem na ďalšej knihe.

Kniha mňa osobne hneď zaujala anotáciou. Ešte som nečítala žiadnu knihu od slovenskej autorky alebo autora s touto tematikou. Michaela už teraz dosiahla, že sa na knihu teším ako malá a neviem sa dočkať, kedy bude zdobiť moju poličku. Pre mňa sa kniha stala jednou, ktorú musím okamžite mať ako vyjde. Ved posúďte sami.

Aké je to prežiť vlastnú smrť? Nina Ráczová to vie. A niečo medzi nebom a zemou rozhodlo, aby vedela ešte viac. Jej život ovládnu tajomné vízie, v ktorých žije životy iných žien v iných storočiach. Prečo žije život Neure-Merit, druhej ženy faraóna v starovekom Egypte, prečo musí prežívať bolesť grófky Alžbety Bátoriovej, keď prichádza o deti i muža, prečo cíti tyranské ruky svojho manžela ako lady Violette vo viktoriánskom Anglicku? Čo sa s ňou vlastne deje a prečo?




U Mimi si môžete prečítať rozhovor s autorkou a dozvedieť sa tak viac o tejto pripravovanej knihe :)

3 komentáre: