utorok 1. januára 2013

NEPREHLIADNITE: Davook


Je čas začať od znova. S príchodom nového roku sa vraciam k mojej rubrike neprehliadnite, kde spovedám blogerov. Tentoraz som vyspovedala nového blogera Davooka, ktorý bol  ochotný a odpovedal mi na otázky. Jeho blog som objavila len nedávno, ale hneď som si ho obľúbila. Patrí medzi malú hŕstku blogerov, čo ho robí jedinečným.  Myslím, že má veľký potenciál dotiahnuť to s blogom ďaleko, ale dosť bolo rečí. Spoznajte nového blogera, ktorého blog naozaj stojí za pozornosť.

1. Ahoj, najskôr sa nám predstav a povedz niečo o sebe
Som chlapec, volám sa Dávid, som zo Slovenska. Čo viac potrebujete o mne vedieť? :)

2. Ako si sa dostal k recenzovaniu kníh? 
Poviem to takto – mám málo ľudí v okolí, ktorí majú v obľube tento koníček a jednoducho som potreboval sa s niekým porozprávať o knihách a podeliť sa o svoje názory. Vedel som asi o dvoch – troch knižných blogov, ale spočiatku som si myslel, že to nie je až tak rozšírené ako to v skutočnosti je, tak mi ani nenapadlo si založiť vlastný blog. Postupne som objavoval ďalšie a ďalšie knižné blogy, až som neodolal a založil si vlastný.

3. Ktorý žáner máš najradšej? Prečo? 
Popravde, ani neviem. Spočiatku som čítal fantasy a YA literatúru a z nej som rovno skočil na horory, konkrétne na Stephena Kinga. V podstate, od augusta nič iné ako jeho knihy nečítam, čo by som chcel trošku napraviť, ale keď oni ma táák bavia. Chcel by som vyskúšať knihy ako sú cestopisy, denníky, historické, poučné, klasické, a iné.

4. Čítal si v poslednej dobe knihu, ktorú si už po pár stranách odložil? 
Knihu Kozľa v mlieku, ktorú napísal Jurij Poľakov čítam už niekoľko mesiacov. Nie, že by sa mi kniha nejako nepáčila alebo že by mi na nej niečo vadilo, ale proste mi nesadol jej začiatok. Dúfam, že sa na ňu odhodlám čo najskôr. 

5. V akom jazyku najradšej čítaš? 
Povedal by som, že v slovenskom jazyku, ale v poslednej dobe mám pocit, že knihy v českom jazyku sa mi čítajú ľahšie a rýchlejšie. Netuším čím to je. Okrem tých dvoch jazykov som žiaden iný nevyskúšal, avšak zuby si už dlhšie brúsim na nejakú knihu v anglčtine a veľmi ma láka poľština, aj keď nemám k nej nijaký hlbší vzťah.

6. Čo ťa na blogovaní najviac baví? 
To, že mám odozvu na moje názory a keď takto zapisujem svoje názory na knihy, teda píšem recenzie, tak sa mi podarí zamyslieť sa nad knihou hlbšie, o čo som sa nikdy predtým nepokúšal. Ale poteší ma aj každá jedna reakcia na moje články, každá správa, každá pochvala, to mi najviac vyčarí úsmev na tvári a preto ma to baví. 

7. Prečo si si pre blog vybral práve to meno, ktoré si mu dal?
Ja som nikdy nevedel vymýšľať názvy a vždy keď som mal vymyslieť názov pre niečo, tak som sa poriadne potrápil, ale teraz som rád, že sa mi podarila vymyslieť prezývka Davook pre mňa a pre môj blog. Skrížil som moje meno a slovo book. Malo by sa to čítať Dejvúk, čo znie dosť divne :D

9 komentárov:

  1. O Davookovom blogu počujem prvý raz. Súhlasim s jeho odpoveďou na druhú otázku. Určite sa k nemu mrknem. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. je nový tak asi si ho ešte nespozorovala :) ked budeš mat čas isto sa na jeho blog pozri :)

      Odstrániť
  2. Dejvúk :D to by ma nikdy nenapadlo, ale je to perfektné :)Vždy ma poteší, keď sa objaví chlapec knižný blogger :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Hej, narazila som naňho pred pár dňami. Fakt sympaťák, má skvelé recenzie a čo je hlavné má rád Kingove knihy, ktoré ja žeriem :D Čo viac si priať?
    Okrem iného, dobrá prezývka :D

    Skvelý rozhovor, som rada, že si ho vyspovedala. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. dakujem :) som rada, ze sa ti rozhovor páčil :)

      Davook je chalan s dobrým vkusom na knihy :)

      ps. poslala som ti mail na ten mail čo máš na bloggerskom profile :)

      Odstrániť
    2. Áno, vkus veľmi podobný môjmu, začo by som ho najradšej objala. :D

      ps: Odpísané. ;)

      Odstrániť
  4. Ďakujem za rozhovor, ďakujem za tie pozitívne reakcie (posledné dni iba ďakujem a ďakujem :D) :-)
    Davook, Davook, desím sa toho, že to niekto prečíta tak ako sa to píše :D

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Veľmi sympatický blogger so zaujímavým blogom 8)
    Tak Dejvúk by som nepovedala 8D trefná prezývka 8)

    OdpovedaťOdstrániť