piatok 4. januára 2013

NEPREHLIADNITE: Willkommen to the Rat House


Rozhodla som sa, že budem častejšie pridávať rozhovory s bloggermi. Dnes som si pre vás pripravila rozhovor s osobou, ktorej blog je ešte mláďa, ale vždy naň rada zavítam. Názov jej blogu je nemecko-anglický a prečo, to už vám povie ona sama. Jej prezývka je G. Hammerlik, možno ju niektorí z vás poznajú, iní nie, ale určite zavítajte na jej blog, pretože stojí za pozornosť. Okrem toho je aj milá osôbka. Ale naozaj dosť bolo rečí, prečítajte si rozhovor.



Ahoj, najskôr sa nám predstav a povedz niečo o sebe.
Dalo by sa povedať, že moje meno ja naozaj G. Hammerlik (priezvisko pôvodne odobraté od mojej postavy v jednej poviedke, a tá to meno získala znegovaním mena hokejistu. Áno pozerávam hokej). Sídlim v The Rat Hause a mám zlozvyk otravovať ľudí svojimi názormi.

Keď že mám pocit, že som na internete dosť často vzniká The Rat Hause aby som mohla zapisovať všetko čo mi napadne. Keď budem už stará a rozpustím armádu potkanov chcem vedieť, ako som presne rozmýšľala.

Inak som cholerický flegmatik so sklonom upozorňovať na seba viac než by bolo normálne keďže podľa matky som introvert.

Podľa možnosti sa snažím byť milá a obsadiť pomocou potkanov Francúzsko a Maďarsko.
Vo voľnom čase sa slepím nad knihami, drvím ruštinu a fínčinu a tvárim sa, že štrikujem. Niekoľkokrát sa mi podarilo opiť čajom. To je všetko podstatné

Ako si sa dostala k recenzovaniu kníh?
Pomocou školského časopisu s najtrápnejším názvom na svete. On to nie je časopis ale kopa pricvaknutých papierov. Raz som si tam čítala recenziu o 5 vetách a povedala som si: "Bože, veď to aj ja vyplodím niečo hodnotnejšie."

Všetky recenzie píšem do zošita z matiky a potom to zabudnem prepísať. Je ich už asi 20.

Ktorý žáner máš najradšej? Prečo?
Horor a asi nikoho neprekvapí, že úplne žeriem majstrovstvo Stephena Kinga. Ale dám sa ukecať aj na detektívky Joy Fieldingovej.

Inak čítam všetko od cestopisov, po romantické jednohubky až po recepty. Čítam aj to čo je napísané na nálepke od čistiacich prostriedkov keď som náhodou na WC a zabudnem knihu.

Čítala si v poslednej dobe knihu, ktorú si už po pár stranách odložila?
Nikdy som neodložila knihu. Vždy ju čítam do konca a za ten zlozvyk neraz trpím.

Ale mala som chuť obúchať o stenu babkine zaľúbené romány (čítaj: telenovela: Pokušenie lásky len knižne a dej je  vo Francúzsku) od jednej francúzskej spisovateľky, ktorej meno si nepamätám.

Takmer po každom slove som sa pristihla, že hlavnej hrdinke prajem: "Zomri" (je nutné podotknúť, že v knihe o 250 stránkach došlo ku 39 pokusom o samovraždu a 54 pokusom o vraždu a to nerátam počet tých ktorý sa do hrdinky zaľúbili hneď ako ju ucítili, fakt, rátala som to)

V akom jazyku najradšej čítaš?
V češtine. Je to pútavejšie. Ale poslednou dobou sa dostávam na chuť slovenským knihám aj našim prekladom. Snažím sa okrem iného čítať anglicky ale keďže viem tri frázy a 16 slov...(toto bude čítať moja angličtinárka, viem to) je to dosť pomalé.

A mienim začať s ruskými originálmi. Nakoniec ma totiž od fínčiny nadobro odhovorili. :D

Čo ťa na blogovaní najviac baví?
To, že viem ako sa na tom budem o pár rokov rehotať. Ale povedať to tak obsiahlejšie. Baví ma spoznávať ľudí, čo sa mi darí pomocou článkov. Neraz som prekvapená na čo všetko nenarazím a nachádzam porozumenie v mnohých rôznych ľuďoch, čo ma nikdy neprestane fascinovať. :) Vďaka tomu jedna skeptička objavila to o čo sa už dávno usilovala. Nájsť ľudskú lásku a súdržnosť.
Ten, čo neblogoval nemôže vedieť čo tým myslím.

Prečo si si pre blog vybrala práve to meno, ktoré si mu dala?
Začiatkom septembra ku mne prišla spolužiačka, že sa jej narodili potkany...a tým sa spustilo toto všetko. Najprv som tú moju obludu, ktorá inšpirovala názov nechcela ale niekto evidentne áno.

 Tak..si tak raz sedím a že aké meno dáme blogu (mala som dosť voľného času aj keď som sa vtedy drvila matiku, všakáno?), čo Brutus Maximus? Pozerám naňho, on na mňa, ja naňho, on zase na mňa.

A skomolím prvé dva jazyky, ktoré mi napadnú, nemčinu a angličtinu v jeden. Tak vznikol The Rat Hause. Vtedy som bola strašne unavená a na čajoch. Vlastne to bola celkom pekná náhoda. :)
Vďaka za rozhovor. :)

Aj ja veľmi pekne ďakujem za rozhovor.

5 komentárov:

  1. 8DDD
    Klasická dávka humoru od skvelej blogerky 8P

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Vzhľadom k hodine, v ktorej som na otázky odpovedala ma teraz prekvapuje iba fakt, že som neprezradila svoje bydlisko a telefónne číslo. A že odpovede sú založené na skutočnostiach. :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. tie odpovede sú super :) ale ak by si chcela čokolvek zmenit stačí povedat :)

      Odstrániť
  3. Nikdy som neodložila knihu. Vždy ju čítam do konca a za ten zlozvyk neraz trpím. >> Jedna z mnohých vecí, čo ma pobavili. :D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Zdieľam tie okamihy, kedy človek nemá na WC na čítanie nič iné, než popisy na všetkých výrobkoch, ktoré sa naokolo nachádzajú :D Som rada, že nie som v tomto smere jediná výnimočná :D

    OdpovedaťOdstrániť