utorok 23. apríla 2013

Ako chutí masala (Michaela Samant) KRST KNIHY

Nedávno vo vydavateľstve Motto vyšla kniha slovenskej autorky a blogerky Michaely Samant pod názvom Ako chutí masala. (jej blog nájdete TU) Spoločnosť Albatrosmedia vás pozýva na krst tejto knihy, ktorý bude v pondelok 29. apríla o 17.00 v kníhkupectve Panta Rhei na Poštovej ulici v Bratislave. Krstným otcom nebude nikto iný ako známy šéfkuchár Jaroslav Žídek a moderátorského remesla sa zhostí Jozef Dado Nagy. 

O čom kniha je?

Pútavé rozprávanie o tom, aké to je vymeniť maminu bábovku a sviečkovú za indické puri bhaji, ale aj o tom, čo všetko so sebou môže priniesť začiatok „nového života“ v Indii… Cesta mladej Slovenky za životným šťastím začala ako veľké dobrodružstvo. Z dopisovania si na internete s úprimným a láskavým Sunilom sa razom stalo plánovanie cesty do Indie, a hneď po prvom stretnutí bolo jasné, že sa Michaela späť domov už nevráti. Počiatočné zmiešané pocity a neľahké okamihy, ktoré sa spájali s jej rozhodnutím, však striedajú úsmevné príbehy o tom, ako vlastne zistila, že nevie variť, ako v Indii nakupovať mäso či o svojom prvom nadšení z indických trhov so zeleninou a korením. Ak aj vám nič nehovoria slová ako naan, matar či dahi, nevadí, autorka vám indické kulinárske tajomstvá odhalí priamo prostredníctvom zaujímavých receptov, ktoré sú každodennou súčasťou aj jej domácnosti. 

Kniha je citlivou spoveďou odvážnej mladej ženy na ceste k tomu, ako sa z nej stala starostlivá mama dvoch krásnych dcér, spoľahlivá žena svojho indického manžela, a zároveň je potvrdením toho, že pre lásku je možné prekonať i tie najrôznejšie kultúrne predsudky či niekoľkotisícové vzdialenosti.

Ak by ste sa rozhodli zúčastniť sa krstu, pridávam aj odkaz na FB event. Ja na krst určite pôjdem.


1 komentár:

  1. Ak mas rada knihy (co ocividne mas:) pozyvam ta k sebe na giveaway prave o knizky :)

    http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2013/04/aprilova-giveaway.html

    OdpovedaťOdstrániť