pondelok 1. apríla 2013

Obálka mesiaca #1


Som si istá, že niekto v blogosfére túto rubriku už má, aj keď som na ňu ešte nenarazila. Možno ste si všimli, že som každý mesiac mala na blogu gadget s obálkou mesiaca. Tentoraz som sa rozhodla urobiť o tom aj článok. Vybrala som dve obálky, jednu obálku slovenskej knihy a jednu obálku zahraničnej knihy.


Ako slovenskú obálku som si vybrala obálku knihy Plamene hriechu od Mareka Zákopčana, ktorá síce ešte nevyšla, ale neskutočne sa na ňu teším. Hneď ako som obálku zbadala, povedala som si wow. Pre mňa táto obálka patrí medzi najvydarenejšie, ktoré ponúka slovenský knižný trh. Celkovo ma upútala a to nielen vďaka výraznému písmu. 


Ako druhú, zahraničnú obálku som si vybrala obálku pokračovania série Eternal Starling od Angely Corbettovej, Eternal Echoes. Pri prvom pohľade som si povedala, aká je obálka krásna. Síce, netuším či korešponduje s príbehom, pretože som nečítala ani prvú časť, ale práve táto obálka je jedna z tých, kvôli ktorej vezmete do rúk knihu a prečítate si aký príbeh sa za obálkou skrýva.




Čo poviete na obálky vy? Ktoré by ste vybrali?

6 komentárov:

  1. Plamene hriechu. Fíí, to výrazné písmo ma mohlo zraziť zo stoličky silou dva pakone ale nestalo sa. Fajn. Nepáči sa mi ale keď si to zoberiem ako celok a jedno oko prižmúrim má to isté čaro.
    Idem si zistiť o čom tá kniha je.

    Písmo zahraničnej ma fascinuje avšak zimná krajina v pozadí neláka. Lebo tie biele hnusy sú už naozaj všade.
    No pozerať na tú knihu a pustiť si k tomu nejakú melancholicko-romantickú pieseň a uvariť čaj. To by bola atmosféra.
    Čaro jednoduchých obálok nikdy nezdochne...muhehe. :D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Mne sa páči obálka druhej knihy. I keď tú modrú štólu by som vynechala a nechala by som ju len tak v čiernych šatách v zasneženej krajine :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Plamene hriechu majú nádhernú obálku, milujem všetko, čo nejakým spôsosobom evokuje staré časy :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Hmm, slovenská obálka má dobré písmo a dobrý obrázok, len sa mohli trošičku viac pokúsiť ich najvzájom zladiť. Na tej anglickej mi čosi vadí na tom názve knihy. Nie sú to zlé obálky, ale našla by som aj lepšie. Minimálne v zahraničí :D Na Slovensku možno ani nie :D

    OdpovedaťOdstrániť