štvrtok 4. augusta 2011

Alyson Noel - Evermore /recenzia/

Originál: Evermore /The Immortals series/

Napísala: Alyson Noel

Slovenský preklad: Navždy (Nesmrteľní)


Slovenská anotácia
-----> Po tragickej autonehode, ktorá si vyžiadala životy celej jej rodiny, vidí šestnásťročná Ever Bloomová aury ľudí. Počuje aj ich myšlienky a po jedinom dotyku pozná celé ich životné príbehy. Všetci na strednej škole si o nej myslia, že je čudáčka. Všetko sa však zmení, keď stretne Damena Augusta. Damen je nádherný, neobyčajný a bohatý a v jeho prítomnosti sa Ever darí nepočuť v hlave hlasy a nevnímať všetku tú chaotickú energiu okolo seba. Čím viac Ever preniká do Damenovho sveta plného tajomstiev a záhad, tým viac nových otázok sa vynára. Nemá ani len tušenie, kto Damen vlastne je. Jediné, čo Ever naozaj vie, je fakt, že je doňho čoraz väčšmi zamilovaná.



Čo si myslím o knihe ja?
-----> Najskôr na zaujal obal tejto knihy. Jej prečítanie som odkladala, až na včera. Ľutujem, že som sa do toho vôbec pustila. Anotácia sľubuje príbeh o láske a nadprirodzenom. Síce som toto všetko tam našla, nemôžem sa prinútiť, aby sa mi táto kniha páčila.

-----> Hlavná hrdinka Ever, mi svojim správaním patrične dvíhala adrenalín, svojou nerozhodnosťou a tým, že všetko čo Damen povedal, považovala za klamstvo. Celý čas ani len netušila, že patrí medzi "Nesmrteľných". Keď nefňukala nad svojim patetickým životom, áno stratila celú svoju rodinu, to sa dá pochopiť, ale už po nejakých 200 stranách vám to patrične lezie na nervy. A keď už sa objavil Damen, tak sa rozplývala nad ním, pretože pri ňom nepočula myšlienky iných ludí a nevidela ich aury. A Damen. Typický hrdina, ktorý pátra po svojej láske. Dejovo mi táto kniha pripomínala "Fallen" od Lauren Kate, až na to, že tu nie sú padlí anjeli, ale späť k tejto knihe.





-----> Dej sa vliekol celý 350 strán. Jediná akčná scéna, ktoré to ako tak mohla zachrániť, bola napísaná na 3 strany a to tak, že som premýšľala, čo si dala spisovateľka, že to nevedela rozviesť a napísať lepšie. Nápad je naozaj veľmi sľubný, ale chabo napísaný, aspoň podľa mňa. Naozaj som chcela, aby sa mi táto kniha páčila, no dočítala som ju iba z donútenia, s očakávaním, že sa niečo zaujímavé udeje, bohužiaľ nedočkala som sa.



-----> Alyson prezentuje "Nesmrteľných" ako ľudí, so zvláštnymi schopnosťami, ktorý vďaka nápoju večnosti sa stali takými akí sú. Zaujímavé. Naozaj veľmi dobrý nápad, ale keby bol trochu viac rozvedený a prepracovaný, isto by sa mi táto kniha páčila viac.Možno v ďalšej knihe bude viac napätia a akcie, no táto kniha skončí na poličke a už vôbec sa k nej vracať nebudem.



-----> Tejto knihe dávam iba púhu 1 hviezdičku, pretože ma nijako nenadchla, dej sa dal predvídať a nápad bol prevzatý z iných kníh. Bohužiaľ.

2 komentáre:

  1. Ani mne sa táto kniha absolútne nepáčila a to keď som zistila, že má mať ešte pokračovania...škoda, nápad sa mi zdal celkom dobrý.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. máš pravdu, ten príbeh mal potenciál, ale spracovanie pokulhávalo, ja som čítala aj pokračovanie, čo bolo lepšie, ale dalej som sa nedostala.

      Odstrániť