pondelok 26. septembra 2011

NEPREHLIADNITE: VeEee´s bookshelf

Prvý blog, ktorý zaradím do rubriky „NEPREHLIADNITE“ alebo odporúčané blogy, je blog , ktorý vlastní VeEee s príznačným názvom VeEee´s Bookshelf.


VeEee´s Bookshelf bol založený v júni tohto roku. Je zameraný prevažne na knihy, ale nájdete tu občas aj články zo života VeEee, ako aj rôzne meme.

 VeEee bola veľmi zlatá a odpovedala mi na niekoľko otázok týkajúcich sa kníh, jej blogu a tiež seba samej. Rozhovor si môžete prečítať nižšie.




1. Ahoj, najskôr sa nám predstav a povedz niečo o sebe.
Takže, taky ahoj :). No, jmenuji se Veronika, z toho vznikla moje přezdívka VeEee, není to nic složitého, ale Ve mi přišlo hodně krátké a taky jsem chtěla, ať to nějak vypadá, takže vzniklo VeEee :). Je mi 19 let a chystám se studovat vysokou školu, bude to rozhodně něco :D. Prakticky nemám žádné koníčky, ale jsou věci, které dělám ráda. Samozřejmě ráda čtu skoro všechno, co se mi dostane pod ruku a v encyklopediích se nejradši koukám na obrázky :D. Asi to bude divné, ale ráda chodím do školy. Protože tak nějak zaplním svůj čas a nemusím se doma ráno nudit. Máma mi jednou řekla: "Prosimtě, ty ses do školy těšila už 1. července." Pak taky ráda jezdím na kole, znáte to, vítr ve vlasech a tak, prostě mě to baví. S přítelem také občas jezdíme na ryby (já občas, on furt), nebaví mě to, ale dá se tam dělat hodně věcí. Rozhodně tam přečtu nějakou tu knížku, zkouknu seriál - což je mimochodem další věc, která patří mezi mé oblíbené - seriály! A naposledy samozřejmě ráda bloguju. Táhne se to se mnou už od patnácti, cca, a pod mojí rukou už prošlo hodně blogů. Jsem sangvinik, takže mi nikdy nic dlouho nevydrží, proto ty moje neustálé změny co se týče blogů a webů.. Asi jsem toho o sobě napsala už hodně :D.

2. Ako si sa dostala k recenzovaniu knih?
Dostala jsem se k tomu na svém webu Hearing Damage. Tak nějak se to spustilo po tom, co jsem dočetla povinnou četbu a chtěla jsem číst dál, protože mě to tak nějak naplnilo, zapláclo to prázdnou chvíli. Samozřejmě jsem četla už dřív, ale teď se to tak nějak stalo mojí součástí. A co se týče toho recenzování, chtěla jsem prostě projevit svůj názor a nikde jinde by to nešlo lépe, než na blogové sféře. Na svém blogu tomu říkám recenze, ale jde spíše o takový můj názor, k profesionálním recenzím to má ještě hodně daleko a pochybuji, že se k tomu v tomhle životě někdy dohrabu :).

3. Ktorý žáner máš najradšej? Prečo?
Tak já nepohrdnu asi ničím co se mi dostane do ruky. Ale nejraději mám asi knihy s YA tématikou. Prostě si to dokážu dobře představit a při nějaké té romantické scéně mezi nepochopenými milenci mi buší srdíčko. Mám ráda tyhle knihy, jsou drzé a dají se hezky přečíst. Ale nejblíže k mému srdci se beztak dostal snad jedině Patch, knihy s Patchem mám nejradši :D a proč? Protože k vysvětlení stačí jedno slovo Patch. Když tam je, tak mi ani tolik nejde o příběh (to si dělám srandu).

4. Čítala si v poslednej dobe knihu, ktorú si už po pár stranách odložila?
Já mám takové pravidlo, že i když se mi kniha líbí sebemíň, tak jí prostě dočtu, ať se děje co se děje. Takže v poslední době se mi to opravdu nestalo. Ale stalo se mi to při čtení povinné četby k maturitě. Vybrala jsem si tam Sophiinu volbu a já to prostě nemohla dočíst. I po 400. stránce se tam prostě nic, NIC, nedělo. Možná jsem to nedokázala jenom pořádně ocenit, ale na nějakého nadrženého chlapa středního věku jsem opravdu náladu neměla.

5. V akom jazyku najradšej čítaš?
Tak samozřejmě v češtině. Jiné knížky doma ani nemám, jo jednu, tu jsem nedávno vyhrála a je v angličtině. Já mám angličtinu hrozně ráda, ale moc jí neovládám. Jako jo, přečtu to, ale trvá to déle, takže prostě zlatá čeština.

6. Čo ťa na blogovaní najviac baví?
Nejvíc mě baví to, že se můžu podělit se čtenáři o svůj názor na nějaké knihy. Také ráda měním vzhledy blogů, na to jsem úchyl. Nejvíc mě potěší, když mi někdo napíše, že ho moje recenze inspirovala. Stalo se mi to asi jenom jednou nebo dvakrát, ale strašně mě to potěšilo. Děkuji tomu, kdo ten komentář napsal, protože moc komentářů se u mě na blogu neobjevuje :D. Ráda také chodím na ostatní blogy a čtu si tam, komentuju. Jsem ráda za tuhle "blogovou rodinu", protože si můžeme vyměňovat názory a podobně.

7. Prečo si si pre blog vybrala práve to meno, ktoré si mu dala?
No protože je to moje knihovna :). Víš, nechtěla jsem nějakej extra tajemnej název, který bych ani neuměla vyslovit, takhle je to prostě jednoduché a tečka.

Děkuji za možnost tohohle rozhovoru :).

O týždeň sa môžete tešiť na rozhovor so Stormy z Whisper of my mind :).

3 komentáre:

  1. Je to divný, číst si vlastní slova :D ale děkuji ti za možnost udělat tenhle rozhovor :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Pěkný rozhovor :) Už se těším na další, protože mám rozhovory fakt ráda... :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. VeEee: ja dakujem že si odpovedala :) možno do budúcna vyberiem iné otázky :) a budem pravidelne publikovať rozhovory s mojimi oblúbenými blogermi, isto sa čakom nájde ich viac :)

    Etteleadragons: dakujem :) na další sa môžeš tešiť presne o týžden v pondelok :)

    OdpovedaťOdstrániť