streda 2. novembra 2011

Waiting on Wednesday #5

Týždenné meme, ktoré usporadúva Breaking the Spine. Cieľom je vždy vybrať jednu knihu, ktorú si chcete prečítať. Na túto stredu som si vybrala práve túto knihu:

Autor: Marja Holecyová
Názov: Predurčenie
Série: Mariotovi dediči
Anotácia:
Jeden deň, jedno stretnutie, jeden rozhovor prevrátia život štrnásťročnej Mije z Nitry naruby. Zistí, že čarovanie, lietanie a zaklínanie nie je len smiešny výmysel rozprávkarov.

Mija v sebe objavuje výnimočnú moc a učí sa ju ovládať, no najskôr sa musí naučiť ovládať samu seba... Púšťa sa do najväčšieho dobrodružstva svojho života a netuší, že tým otvára dvere ďalším vzrušujúcim udalostiam, pretože podľa veštby len Mariotovi dediči, medzi ktorých Mija patrí, dokážu zastaviť vojnu.
Začítajte sa do prvej časti slovenského fantasy románu napísaného mladou študentkou Marjou Holecyovou.

Na knihu si brúsim zuby už nejaký ten čas, a ešte stále som sa k nej nedostala. Prečítať si fantasy knihu od slovenskej spisovateľky je zriedkavé, preto ma táto kniha oslovila. Aj zo zvedavosti, ale aj vďaka anotácií. Na Slovensku nám chýbajú dobrí fantasy spisovatelia, čo je obrovská škoda.

3 komentáre:

  1. no na to si brúsim zuby aj ja... najprv to požičiam z knižnice, omrknem a ak to bude dobré tak asi podporím slovenskú fantasy scénu a kúpim si to :))

    OdpovedaťOdstrániť
  2. tak na bibliotéke možno budú mať zlavy dobré na knihy, tak aspon prvú časť si chcem kúpiť :)

    OdpovedaťOdstrániť