streda 9. novembra 2011

Waiting on Wednesday #6

WoW je meme ktoré usporadúva Breaking the Spine. Vezmete si knihu, ktorú túžite prečítať, pridáte k nej autora a anotáciu a hotovo :)

Autor: Tahereh Mafi
Názov: Shatter me
Anotácia z goodread /môj amatérsky preklad/:
Juliette sa nikoho nedotkla presne 264 dní.
Naposledy čo to spravila, bola to nehoda, ale „Obnovenie“ ju uväznilo kvôli vražde. Nikto nevie prečo Juliettin dotyk je smrteľný. Pokým už viac nikomu neublíži, nikoho to skutočne nezaujíma.  Svet je príliš zaneprázdnený rozpadávaním sa na kúsky, ako starať sa o sedemnásť ročné dievča. Choroby ničia populáciu, jedlo je ťažké nájsť, vtáci už nelietajú a oblaky majú nesprávnu farbu.

„Obnovenie“ povedalo, že ich spôsob je jediná cesta ako veci dať do poriadku, tak zatvorili Juliette do cely. Teraz príliš veľa ľudí je mŕtvych. Tí čo prežili premýšľajú o vojne a „Obnovenie“ zmenilo svoj názor. Možno Juliette je viac ako mučená duša napchaná do otráveného tela. Možno ona je práve to, čo práve teraz potrebujú.

Juliette sa musí rozhodnúť: Byť zbraňou alebo byť bojovníčkou.


Po prečítaní prvej kapitoly som túžila po ďalších. Neviem sa dočkať keď budem držať svoj výtlačok v rukách. Shatter me je veľmi očakávaná kniha a ja dúfam, že ma nesklame.

3 komentáre:

  1. aj jaaaaaaaaaaaaaa :D ešte dlhých šesť dní na nu čakať :D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Vyzerá to skvelo :O snáď ju nejaké vydavateľstvo preloží do slovenčiny alebo češtiny :)

    OdpovedaťOdstrániť