pondelok 23. januára 2012

NEPREHLIADNITE: Kniho-lienka

Minulý týždeň som napísala, že ďalší, koho som vyspovedala je ukrytú pod rúškom tajomstva. Chvíľku vás budem ešte napínať. Blogerka, ktorú vám dnes predstavím je ešte nováčik, ale veľmi sme si ju v blogosfére obľúbili a to nehovorím iba za seba. Jej blog vznikol presne na jej narodeniny 5. novembra. Niektorí ju môžete poznať ako Sašku,  iní Sašenku, ale na blogu vystupuje ako Princezná
Ešte stále neviete o kom hovorím? Tak zavítajte na jej blog Kniho-lienka. Saška bola taká zlatá, že mi odpovedala na moje zvedavé otázočky, ako vždy. Dozviete sa niečo o jej osôbke, aké knihy má rada, prečo začala s blogovaním a iné zaujímavosti.

1.    Ahoj, najskôr sa nám predstav a povedz niečo o sebe.
Ahojte :) Som Princezná z blogu Kniho-lienka no väčšina ma pozná skôr pod meno Sašenka (alebo aj Saša, no Sašenka je krajšie no nie?).  Som tak trochu šialená matfyzáčka (vlastne už tak trochu ex, ale stále študujem štatistiku! Takže sa stále pokladám za matfyzáčku, a nikto mi to nezoberie!) .
Milujem dobré knihy, dobrú hudbu, dobrú čokoládu. Keď mám zlú náladu niektorá z týchto vecí, alebo ich mix, mi ju zaručene zdvihne.

Som sarkastická, ironická a mix optimistky, pesimistky a realistky. Vždy to čo sa mi práve hodí.  Mám vlastný humor, na ktorom sa neuveriteľne zabávam. Škoda, že nie vždy ho každý pochopí.

2.    Ako si sa dostala k recenzovaniu knih?
Raz som sa tak ponevierala po nete a zrazu na mňa vybafol knižný blog. A za ním ďalší a ďalší a... a už som v tom bola až po uši. Chvíľu som ich len sledovala a čítala, no nakoniec mi to nedalo a rozhodla som sa, že môj názor stojí za povšimnutie a voilá Kniho-lienka bola na svete.

3.    Ktorý žáner máš najradšej? Prečo?
Nemám úplne preferovaný. Momentálne fičím na YA celkovo. Fantasy a mágia mi učarovali už dávnejšie, no nepohrdnem ani contemporary, thrillerom či mystery.  Vždy to závisí od nálady, toho čo mám k dispozícii a niekedy aj od odporúčania.

4.    Čítala si v poslednej dobe knihu, ktorú si už po pár stranách odložila?
Po pár stranách určite nie. Neviem či som v poslednej dobe nejakú odložila. Vždy sa snažím dočítať, lebo čo ak sa to zmení? A nezniesla by som ten pocit, že neviem ako to skončilo a že som možno prišla o najlepšiu časť knihy. Okrem toho si tie knihy zaslúžia byť dočítané, veď asi neboli vydané len tak pre nič za nič no nie?

5.    V akom jazyku najradšej čítaš?
Samozrejme v tom rodnom. Je to najjednoduchšie. Nemusím rozmýšľať nad významom (väčšinou) a ide to jednoduchšie. Čeština je pre mňa vlastne to isté. No ak začnem sériu v niektorom jazyku, v ňom ju aj najradšej dočítavam (platí pre svk vs cz). No ani angličtinou nepohrdnem. Hlavne v poslednej dobe, keďže vychádza toľko skvelých kníh, o ktorých na Slovensku ani nechyrovať, takže nemám na výber. A trpezlivá rozhodne nie som. Plánujem sa venovať nejakým knihám aj v nemčine, len sa k nim potrebujem dostať.

6.    Čo ťa na blogovaní najviac baví?
Diskutovanie s ďalšími blogerkami (no dobre aj blogermi, ale tých nie je tak veľa :P). A rozhodne stojí za spomenutie aj ten pocit, že zdieľam kúsok zo seba a niekto si to prečíta a ak sa mi pod článkom objaví komentár moje srdiečko zaplesá. Plus ak sa náhodou dozviem, že moje odporučenie u niekoho padlo na úrodnú pôdu, a že sa mu páčila kniha aspoň trochu, tak som šťastím celá bez seba.

7.    Prečo si si pre blog vybrala práve to meno, ktoré si mu dala?
Najprv som uvažovala nad takými tradičnými no všetky boli obsadené. Potom ma napadlo Knihomoľka. No to je také škaredé. Moľa je taký nepríjemný hmyz. Lienka je oveľa krajšia. Lienka. Kniho-lienka! Neznie to zle.. No po čase mi to začalo znieť trochu divne, ale už som si zvykla :) a je to rozhodne originálne, tak to zostalo.


Ďakujem veľmi pekne Princeznej a nabudúce sa môžete tešiť na rozhovor s *****, to vám zatiaľ neprezradím ;)

10 komentárov:

  1. Ja ďakujem za rozhovor Sue! a ďakujem za krásny úvod!
    Simi: a som na to hrdá!!! :D :D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. aj ja som na teba hrdá :P :P -hug- :) nemáš za čo snažila som sa :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Aj tak veľmi dobre vieme, kto je tu narcisovejší :D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. neviem čo si namýšľate ale rozhodne som to ja :D :D

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Som sarkastická, ironická a mix optimistky, pesimistky a realistky. - toto bolo najlepšie ohodnotenie samej seba :) to sa mi páči :)

    a čo sa týka kníh v nemčine ja ťa dokopem chceš ? :D ...

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Luce: no ja som si toho vedomá :D :D tak čo vám budem klamať? :D
    ad knihy v nemčine: Jasnééé! budem rada :P

    OdpovedaťOdstrániť
  7. aj mna dokop Luce ja by som si rada prečítala dačo po nemecky :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. si slavna!
    budem zbierat voje vlasy (a ze sa ich tu povaluje dost:P), a budem z nich plstit nausky! a predavat za tazke prachy! ach, kaslat na skolu.

    OdpovedaťOdstrániť