pondelok 9. apríla 2012

NEPREHLIADNITE: Mimin svet kníh

Je mi veľkou cťou predstaviť vám môj sesterký blog, ktorý vlastní Mimi. Patrí medzi najmladšie blogy v blogosfére, ale jej recenzie sú dobre napísané, pútavé a určite stoja za prečítanie. Mimin svet kníh je blog, ktorý budete radi navštevovať znovu a znovu. Znovu vám prinášam rozhovor. Tentokrát na moje zvedavé otázky odpovedala Mimi. Nebudem vás dlho naťahovať. Nech sa páči spoznajte Mimi o trošku viac. :)

1. Ahoj, najskôr sa nám predstav a povedz niečo o sebe.
Ahoj. Volám sa Magdaléna a nečítala som knihu asi hmm 20 minút?.. Počkať toto nieje terapia. :D Tak teda nič. Znova. Volám sa Magdaléna v blogovom svete jednoducho Mimi. A musím povedať, že úplne milujem otázky typu - „Povedz niečo o sebe.“ alebo „Predstav sa.“ pretože nikdy neviem ako na ne odpovedať. Nie som človek, čo by o sebe vedel dajako veľmi rozprávať.

2. Ako si sa dostala k recenzovaniu kníh?
Začalo to tým, že som sa jednoducho potrebovala vykecať z dojmov z jednej knihy. Potom som písala k ďalšej a ďalšej. A tak ma jedna osôbka (Sue :P) presvedčila, aby som si založila blog. Nejakú dobu som o tom uvažovala. Predsa len mne takéto veci nič nehovorili ale nakoniec som si ho teda založila a voila môj malý blog je na svete. :)

3. Ktorý žáner máš najradšej? Prečo?

Žáner? No ja sa veľmi neobmedzujem na jeden konkrétny žáner. Vlastne si prečítam takmer čokoľvek. Ak ma knižka zaujme je úplne jedno z akého žánru je.

4. Čítala si v poslednej dobe knihu, ktorú si už po pár stranách odložila?
V poslednej dobe ani nie ale stalo sa mi, že som odložila Upírske denníky s tým, že tak toto teda čítať nebudem. Proste fantázia autorky bola nad moje chápanie. Aj keď väčšinou sa snažím knihy dočítať predsa len, keď na mňa tak pokukujú z poličky. No občas to jednoducho nejde. :)

5. V akom jazyku najradšej čítaš?
Jednoznačne v slovenčine v nej som najviac zvyknutá čítať a je mi ako rodný jazyk aj samozrejme najbližšia. Potom ešte nemám problém s češtinou, v ktorej som tiež čítala dosť knižiek. Zato v angličtine, ktorú síce ovládam som veľmi nečítala. Mala som istú snahu no po prvej kapitole som nevedela, čo som vlastne čítala tak som to vzdala. Fakt obdivujem tých, ktorí v cudzom jazyku čítajú a v dobrom im závidím.

6. Čo ťa na blogovaní najviac baví?
Vedomie, že je kopa takých bláznov do kníh ako ja. Vždy som si myslela, že čítanie je už prežitok a som asi z inej planéty, keď ma to baví. No vďaka blogovaniu som zistila, že to tak zďaleka nie je.
To, že na všemožných blogoch objavujem kopec nových kníh a dosť si tým rozširujem to-read list ale vonkoncom mi to nevadí. Veď kníh nikdy nie je dosť.
Taktiež možnosť podeliť sa o svoje názory a veľká radosť keď mi pribudne čo i len jeden komentár. Pretože mňa teší každá jedna reakcia a vedomie, že si niekto môj názor prečítal. :)

7. Prečo si si pre blog vybrala práve to meno, ktoré si mu dala?
Prezývkou Mimi ma len tak raz nazvala mama no a mne sa táto prezývka zapáčila. Odvtedy ju používam a to je aj dôvod prečo sa objavila v názve môjho blogu. Po pravde som nevedela ako ho nazvať. Keď som videla toľko originálnych názvov bolo mi jasné, že na nič také asi neprídem a tak som zvolila tento jednoduchý a výstižný názov.

6 komentárov:

  1. Skvelý rozhovor, Sue a Mimi :)
    ja som na tom s vyberaním mena pre blog úplne rovnako, ako ty :D a tiež aj v tom čítaní v cudzom jazyku, teda angličtine. Ja by som asi taký dlhý čas pri knihe nevydržal, keby som si mal každú druhú vetu pozerať v slovníku...

    OdpovedaťOdstrániť
  2. no tak vsetky dobre a originalne nazvy boli rezervovane a mne sa moc nechcelo tuho uvazovat nad menom tak som sa uspokojila s tymto obycajnym a vlastne sa mi pozdava ved to vystihuje podstatu :D heh no ako ja som nekukala do slovniku co osm nevedela prelozit som si z precitaneho dala do suvisu nejak :D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ahoj, dakujem, že si mi to pripomenula. Len mi ešte povedz, ako to uložím, ked napíšem svoj diel? :) Nemám s tým veľa skúseností a hľadám to všade možne... asi to bude jednoduché, ale nejak si neviem rady.

    OdpovedaťOdstrániť