utorok 1. mája 2012

Knižné prírastky - Apríl


Je ťažké odolať volaniu kníh, keď ešte aj knihkupectvá majú nehorázne zľavy. Však to poznáte. V apríli mala gorila.sk akcie na bestsellery minulého roku. Prečo si nespraviť radosť a niečo si nevybrať. Dlho som váhala, keď som si sama sľúbila, že už mesačne na knihy nebudem mínať toľko ako som kedysi zvykla. A čuduj sa svete podarilo sa mi to. V gorile som si kúpila prvé dva diely série Padlí anjeli od Lauren Kateovej, Pád a Súženie. Mala som ich doma už po anglicky, ale keďže sa mi do ich čítania moc nechcelo, rozhodla som sa kúpiť si ich slovenskú verziu, aj keď Pád som už čítala, ale k Súženiu som sa nie a nie odhodlať, aj keď som ho mala doma už vyše roka. Som naozaj zvedavá, či bude aspoň taká dobrá ako Pád, hoci som na ňu počula všelijaké názory. Nedávno som dočítala Škaredých od Scotta Westerfelda. Od tohto autora ma zaujala séria Leviatan, na ktorú sa strašne teším. Jej kúpu som však odkladala, ani sama neviem prečo. Počula som len samé dobré slová o týchto knihách. A vďaka Luce, ktorá mi o nich básnila, len v dobrom, som sa nakoniec rozhodla, že si kúpim Leviatana.
V Martinuse na mňa žmurkal a ja som si ho hneď vzala. Ale o pár kníh ďalej, na mňa pokukovalo pokračovanie - Behemót, mala som dilemu. Vziať si len jednu knihu, alebo obe. Po asi polhodinovom rozmýšľaní som si vzala obidve, Leviatana aj Behemóta,  a neskutočne sa teším, kedy si ich prečítam. Trošku ma mrzí, že tieto knihy nevšli u nás, ale keďže nemám problém čítať v češtine, tak mi to nevadí. Kúpila som si tieto štyri knihy, pretože sa na ne veľmi teším. V apríli som po prvýkrát vyhrala v zahraničnej giveaway.  Veľmi ma prekvapilo, keď som si na twitteri prečítala tweet od autorky Jennifer Laurens, o tom, že som vyhrala. Sánka mi padla dole a hodnú chvíľku som nevedela uveriť, že naozaj som vyhrala jej knihu. Balík ma čaká doma v Leviciach. Viem len to, že v ňom bude Jenniferina kniha Heavenly, ktorá je o dievčati, ktoré sa zaľúbi do strážneho anjela svojej autistickej sestry. Knihu mám už veľmi dávno v to-read listen na Goodreads a neviem sa dočkať, kedy si ju prečítam.V balíčku by malo byť, ešte nejaké prekvapenie, sama neviem čo to je, pretože to Jennifer neupresnila. Aké knihy ste si v apríli kúpili vy? Alebo ste nejaké dostali ako darček, či výhru? Vidíme sa takto o mesiac :)

5 komentárov:

  1. polhodinove rozmyslanie ??? nic take si nepamatam :DDD

    OdpovedaťOdstrániť
  2. tak zase moja pamät zle slúži dammit :D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. super knižky 8) Pád si plánujem už dlho kúpiť 8) ale nejak som sa k tomu ešte nedokopala 8D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. jéj, pád a súženie mám doma i ja..teraz k nim pribudla vášeň:D a wow, gratulujem k výhre! potom napíš, čo za prekvapenie to bolo, som zvedavá(A):D

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Niceee.^^ Nezabudni potom pridať fotky toho balíčka!^^

    OdpovedaťOdstrániť