sobota 7. júla 2012

On my wishlist #16

Meme usporadúva Book Chick City.

Autor: David Gemmell
Názov: Trója - Pán strieborného luku

Pán strieborného luku je prvou časťou trilógie široko koncipovaného historického románu Trója, v ktorom bohatstvo presných historických detailov ožíva v podaní živo vykreslených postáv antických hrdinov. Beh dejín sveta zmenia tri osudy: Helikaón, mladý princ z Dardanie, poznačený krutým, traumatickým detstvom, kňažka Andromacha, ktorej hrdý duch a nezávislosť desia vladárov, a legendárny bojovník Argurios, ktorý žije v samote a jeho myseľ zamestnáva iba túžba po pomste. V Tróji, čiastočne zničenej rivalskými potýčkami, žiarlivosťou, intrigami a krvavými nepriateľstvami, nastal čas pre hrdinov.

Autor: David Gemmell
Názov: Trója - Štít hromu
Štít hromu, odohrávajúci sa v slávnej gréckej dobe bronzovej, nadväzuje na dramatický a dobrodružný román Pán strieborného luku a pokračuje aj v osudoch jeho hrdinov – desivého Helikaóna a jeho veľkej lásky, ohnivej Andromachy, mocného Hektora a bájneho rozprávača Odysea. Vojna sa blíži a pomaly sa schádzajú všetci králi z pobrežia Veľkého zeleného mora – priatelia i nepriatelia, každý s vlastnými tajnými plánmi na dobytie a spustošenie krajiny toho druhého. V tomto závratnom víre zrady a klamstva sa ocitnú traja cestujúci: Piria, kňažka na úteku, ktorá v sebe dusí desivé tajomstvo, Kalliades, bojovník s veľkými ideálmi a slávnym mečom, a jeho blízky priateľ Banokles, ktorý sa v nastávajúcich bitkách stane legendou. Všetci traja putujú do bájnej Tróje, nad ktorou sa začínajú sťahovať temné mračná.

Autor: David Gemmell
Názov: Trója - Pád kráľov
Pád kráľov je poslednou časťou historickej trilógie s názvom Trója, v ktorej vrcholia osudy hrdinov prechádzajúcich dvoch dielov Pán strieborného luku a Štít hromu. Mykénskemu kráľovi Agamemnónovi, ktorý dosiaľ o dobytí bohatej a mocnej Tróje len sníval, sa sľubmi o veľkej koristi a inými úskokmi podarí získať spojencov a pritiahnuť s vojskami k trójskym hradbám. Staroveký svet sa rozdelí a vypukne vojna. Pád kráľov je nielen pútavým príbehom o láske, zrade, vojne a túžbe po bohatstve a moci, ale tiež novátorským poňatím starej témy a prekvapí aj čitateľa, ktorý pozná klasické homérovské spracovanie príbehu o trójskej vojne.

1 komentár:

  1. Tieto knihy som videla v kníhkupectve a awww. :3:D Ale rozhodla som sa to nerisknúť a prvý diel som si rezervovala v knižnici, tak uvidíme.^^"

    OdpovedaťOdstrániť