utorok 7. augusta 2012

Spoznajte internetové kníhkupectvo LITERAMA.sk


Možno ste už o tomto kníhkupectve počuli, možno nie. Nevadí. Aj ja som toto kníhkupectvo spoznala len nedávno a poviem vám, hneď sa zaradilo medzi moje obľúbené, pretože majú skvelý výber kníh od fantasy cez detektívky až po klasiku. Každý milovník kníh si príde na svoje a neoľutuje. Okrem skvelého výberu si môžete vybrať aj zo zliav, ktoré nie sú malé. Stačí sa prehrabať stránkou kníhkupectva a verím, že bez objednávky stránku neopustíte. Knihy sú na stránke rozdelené systematicky podľa žánrov, vydavateľstiev ale aj podľa autorov.

Internetové kníhkupectvo Literama.sk prevádzkuje spoločnosť KYBEROS Group, ktorá sa okrem obchodu a predaja venuje aj vývoju a tvorbe informačných systémov. Stránka bola spustená 15.04.2012 a odvtedy už prijala neúrekom objednávok. Pracovníci nedočkavo čakali na prvú objednávku celý týždeň, napokon sa dočkali a potom prichádzali stále ďalšie.

Kníhkupectvo Literama.sk sa nešpecializuje na konkrétny druh literatúry, ponúka knihy všetkých žánrov. Dodnes vybavili už niekoľko desiatok tisíc objednávok. V najväčšej distribúcii kníh PEMIC sa spomedzi e-shopov umiestnili na peknom 4. mieste. V knižnej distribúcii IKARu sú medzi internetovými kníhkupectvami na na 5. mieste  (viď. KYBEROS Group, s.r.o. = Literama.sk). Vďaka pozitívnym hodnoteniam zákazníkov získali od portálu Pricemania.sk hodnotenie "Overený obchod".  Okrem iného Literama.sk získal certifikát Obchod odporúčaní zákazníkmi na portáli najnakup.sk No povedzte, nezaslúži si Literama.sk aby sa dostala do povedomia širšej verejnosti?

 „Možno to bude znieť ako fráza, ale je to proste tak - naším cieľom je ponúkať hlavne dobré služby. Knihu, ktorú si človek kupuje, dostane rovnakú v každom obchode. Tým, čo by malo odlíšiť dobré kníhkupectvo od horšieho je pridaná hodnota v službách - dobrá komunikácia, pocit bezpečia pri nákupe, prehľadnosť, dostatok informácií, bonusy, no a v neposlednom rade dobré ceny kníh a poštovného. Na začiatku sme si povedali, že každý náš zákazník musí "odchádzať" spokojný, aby sa chcel vrátiť. Tomu sme prispôsobili a podriadili všetky procesy na Literama.sk, od prijatia objednávky, cez prípravu až po expedíciu. Veríme, že aj vďaka tomu v súčasnosti už skoro každý druhý nákup realizuje vracajúci sa zákazník. Naším ďalším cieľom je ponúknuť slovenským čitateľom alternatívu čítania kníh v ich elektronickej podobe. Veríme, že tak ako budú mať svoje stále miesto u čitateľov klasické knihy, rovnako tak sa stane bežným zvykom si kúpiť elektronickú knihu i na Slovensku. Okolitý svet a knižný trh je tomu dôkazom. Všetko však bude závisieť od prístupu vydavateľov, aby prekonali strach z nového, aby nastavili prijateľné ceny, atď.“
Miloš Bielik – Literama.sk

Kníhkupectvo Literama.sk podporuje okolité školy knihami pre deti ako ceny do školských súťaží. Spolupracujú s viacerými knižnicami, kam bola tiež smerovaná ich podpora vo forme kníh. Pripravujú projekt pre školy a domovy, v ktorých by radi posunuli kniha tam, kde je to najviac potrebné. Taktiež pripravujú zaujímavý projekt podpory čítania pre celé spektrum čitateľov na Slovensku, o ktorom sa čoskoro dozvieme viac. 

Za informácie sa chcem poďakovať Milošovi Bielikovi z kníhkupectva Literama.sk. Kníhkupectvo nájdete taktiež na FACEBOOKu. Okrem iného môžete hlasovať za kníhkupectvo TU a udeliť tak literama.sk titul SHOPROKU. Kto z vás ešte nenakupoval v tomto internetovom kníhkupectve, zvážte to. Určite neoľutujete.

6 komentárov:

  1. Literamu som spoznala tiež len nedávno a urobila aj prvú objednávku.:) Všetko prebehlo dobre, takže posledná určite nebude - je to skvelé kníhkupectvo a tie ceny!^^" Plus kategória YA sa cení.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Toto khíhkupectvo je najlepšie, aké poznám a odkiaľ objednávam. Vlastne objednávam iba odtial 8D Minule som porovnávala ceny a v Literame som si kúpila 5 knižiek za 42 eur a pritom v Martinuse by som za tie isté knihy vysolila vyše 55 eur. Už to hneď o niečom hovorí 8)
    Určite odporúčam 8)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Nel: Ja som si objednávala iba raz, ale ak porovnávam netový knihkupectvá tak literama je najlacnejšia a knihy prídu skoro :)

    E_V_E_ martinus je strašne drahý ak nemá akcie, aj gorila je lacnejšia :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ja som zatiaľ nič neobjednávala, ale svojimi nízkymi cenami kníhkupectvo rozhodne zaujalo a čoskoro sa to chystám využiť :P

    OdpovedaťOdstrániť
  5. no ja som si tam robila objednavku len raz ale urcite to nieje posledny raz maju super ceny ako wow cloven len kuka ako puk kolko usetri :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Chelle: neváhaj a objednávaj :D poštovné zadara láka :P

    Mimi: tak tak a oni majú permanentné zľavy čo je uplne super :)

    OdpovedaťOdstrániť