štvrtok 6. septembra 2012

NEPREHLIADNITE: Incredible books

Je tu znova článoček o blogu, ktorý by nemal ujsť vašej pozornosti. Niektorí ho poznáte, iní spoznáte ale faktom je, že blog Incredible books, ktorý spravuje Simone ďalším slovenským blogom, ktorý som nedávno objavila. Myslím si, že je veľmi vydarený od dizajnu cez rôzne články až po recenzie. Treba navštíviť ;) Simone bola taká milá, že mi odpovedala na pár mojich zvedavých otázok a teraz si môžete prečítať jej odpovede.


1. Ahoj, najskôr sa nám predstav a povedz niečo o sebe.
Čaute všetci. :) Volám sa Simona, (nepochybne vám to došlo) ale mám radšej anglickú formu svojho mena. Mám sedemnásť rokov a som júnové dievča, takže neznášam zimu a milujem horúčavy. Študujem na gymnáziu, onedlho sa mi začne už tretí rok. Neznášam chémiu a to je dôvod prečo som sa rozhodla pre medicínu, takže v budúcnosti ma budete stretávať v bielom plášti ako zachraňujem svet (na patológii). Mojím najväčším koníčkom je čítanie, ale rovnako rada mám hudbu, seriály, cudzie jazyky a plávanie, ktorému sa nevenujem tak ako by som chcela (plánujem napraviť). Mojou slabosťou je čokoláda a najvýraznejšou črtou je neviem čo, ale som celý Blíženec  - neposedný, nesústredený, zvedavý, premenlivý a často neviem, kedy zavrieť ústa. Kedysi som bola veľká pesimistka, ale nudilo ma to, tak som sa stala realistkou s optimistickými sklonmi. Spoznať ma môžete aj vďaka tomu, že som veľký rojko a často sa zasnívam.

2. Ako si sa dostala k recenzovaniu kníh?
Moje blogovanie má dlhú históriu, niekoľko rokov. Začínala som s kusovkami a anime – to bola niekedy moja veľká láska. Neskôr sa to posunulo ku grafike, fotografiám a mojej tvorbe. Pod moja tvorba si, porosím, predstavuje písanie všeho druhu (áno, vrátane básní) a učiteľky si pravdepodobne mysleli, že to niekam dotiahnem, takže ich mierne prekvapil môj výber povolania.  Pri ničom som však nevydržala dlhšie, moje maximum bol rok. No posledné blogy mali niečo spoločné – pridávala som, ehm, nemám na to slovo, lebo recenzie to neboli, ale také články o knihách. Tak som sa rozhodla, že ďalší blog bude o nich. 

3. Ktorý žáner máš najradšej? Prečo?
Pre mňa je najatraktívnejší  žáner young adutl viac-menej orientovaný na fantazijnú literatúru, je jedno či to je dystópia alebo upíri. No nepohrdnem ani klasikou, Pýcha a predsudok je jedna z mojich najobľúbenejších kníh, ktoré by som mohla čítať stále dookola. Najviac to vystihnem, keď poviem, že žiadnou knihou nepohrdnem.

4. Čítala si v poslednej dobe knihu, ktorú si už po pár stranách odložila?
V poslednej dobe nie a vlastne vôbec.  Vždy sa snažím dočítať všetky knihy a aj série, ktoré som už začala.  Za celú svoju „čítaciu“ kariéru som nedokončila len tri knihy: Angeológia, Priechod a Červené sári. Prvé dve spomenuté, majú krásny obal a dobré ohlasy, ale veľmi ma nudili a nedonútila som sa ich dokončiť. Červené sári bolo zasa veľmi orientované na politiku. Takže preto som nebola schopná ho prelúskať.

5. V akom jazyku najradšej čítaš?
Určite v slovenčine, lebo mi to zaberie najmenej času plus knihy preložené do slovenčiny si požičiavam z knižnice. (kupujem si len tie, ktoré ma úplne uchvátia, lebo inak by som ich už nemala kam dávať) České dokážem čítať rovnako rýchlo, ale väčšinu čítam na počítači. To isté platí pre anglické, teda to čítanie na počítači a navyše mi to trvá dlhšie, o bolesti hlavy ani nehovorím. Ale angličtinu zbožňujem, občas sa načapem, že po anglicky aj rozmýšľam. No čo, veď to nebolo až tak dávno, keď som chcela tlmočiť. :D 

6. Čo ťa na blogovaní najviac baví?
Jednoznačne komentáre. Je to úžasný pocit nájsť si pod článkom názory či pripomienky ostatných a odpovedať na nich. Mojich vrstovníkov čítanie príliš nebaví, takže je fajn s niekým si o tom pohovoriť, poprípade nájsť niečo ďalšie na čítanie. Spoznávanie nových ľudí je tiež veľké plus, hoci zatiaľ som tu len krátko, takže sa len oťukávam. :)

7. Prečo si si pre blog vybrala práve to meno, ktoré si mu dala?
Keď som si zakladala blog, chcela som niečo, čo bude s témou súvisieť. Skúšala som všetky možné kombinácie book, ale boli obsadené. Vlastne si už ani nespomínam, ako som sa dopracovala k incredible, ale myslím, že to knihy veľmi dobre vystihuje. Niekedy je fakt neuveriteľné, čo to tí autori povymýšľajú. 

Ďakujem Simone a čoskoro sa môžete tešiť na ďalšiu slovenskú blogerku, kto to je to vám zatiaľ neprezradím :)

3 komentáre:

  1. Na Simonin blog chodím pravidelne, veľmi som si to u nej obľúbila. Ináč odpoveď na prvú otázku presne vystihuje aj mňa, hlavne čo sa týka toho gymnázia, písania básní a následne výberu povolania :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Sima je skvelá 8) a jej blog je proste incredible 8P
    Pekné odpovede 8)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Já mám Simone dost ráda, má super blog a její komentáře u mých příspěvků jsou naprosto úžasné^^
    A pobavilo mě to zachraňování světa na patologii :D Jinak se s otázkami vypořádala dobře - kdybych ji neznala, hádám by mě zaujala :)

    OdpovedaťOdstrániť