piatok 5. októbra 2012

Knižné prírastky za september

Kto by to už povedal, že je tu september. Tým, čo začala škola vôbec nezávidím a tak som rada, že medzi nich nepatrím, ale o tom tento článok nie je. Aj tento mesiac sa mi podarilo ukoristiť si pár skvostných kúskov, za ktoré som nesmierne rada.

Všetky knihy čo som si kúpila sú v angličtine. Už som sa zmienila, že zbožňujem čítať v tomto jazyku? :) Ak nie tak teraz to už viete. Prvú knihu čo som si zadovážila je Eternal Starling od Angely Corbett. Táto kniha prešla strastiplnou cestou. Už asi štyri mesiace som ju mala objednanú v kníhkupectve Eurobooks, kde mimochodom sú naozaj veľmi zlatí a vždy mi zoženú knihu, ktorú chcem. Najskôr mi ju objednali, tak som sa potešila, že si konečne knihu prečítam a tak som čakala a čakala. Potom som im napísala mail čo je s knihou. Bohužiaľ mi odpovedali, že dodávateľ zrušil objednávku a tak ju objednali znovu. A potom KONEČNE mi kniha prišla. Krásna úžasná s obrovským písmom. Neviem sa dočkať, keby si ju prečítam, ale mám pocit, že to tak skoro nebude. Ďalšími knihami, ktoré mi pribudli do knihovníčky sú trilógia Trylle od Amandy Hocking, menovite Switched, Torn, Ascend. Séria ma zaujala hlavne tým, že sú tam iné bytosti ako na ktoré sme zvyknutí a to trolovia. Osobne som naozaj zvedavá aká kniha bude. Čítala som rozporuplné názory a preto som sama zvedavá čo nakoniec na celú sériu poviem.

Dostala som aj recenzné výtlačky a to od vydavateľstva COOBOO knihy Draki od Sophie Jordanovej a Ockov malý anjelik od Shani Petroffovej. Obe knihy som už prečítala. Na prvý diel série Počertená si recenziu môžete už prečítať na blogu. Na knihu Draki sa recenzia pilne píše :). Tretiu knihu som dostala od vydavateľstva IKAR. Ide o knihu Svetlo medzi oceánmi od M. L. Stedmanovej. Kniha bola dokonalá. Nie je to žiadne fantasy, je to reálny príbeh, ktorý chytí za srdce a aj si pri ňom poplačete. Príbeh som si naozaj veľmi užila :) hoci bol smutný a poriadne som sa nevedela vžiť do postáv, ale to nevadí, aj tak sa mi príbeh páčil.
Taktiež som aj dostala nejaké knihy, ktoré ma neskutočne potešili a sama nechápem ako som si ich zaslúžila, ale o tom polemizovať tu nejdem :) Prvú knihu, ktorú som dostala si naozaj veľmi cením, pretože som nikdy nedúfala, že si niekedy budem dopisovať so zahraničným autorom, ktorý bude tak skvelý človek akým je Francisco X. Stork. A nehovorím to pretože chcem, aby ste mi závideli, ale pretože sú autori, ktorí sa správajú k svojim fanúšikom milo, dobre a berú ich ako svojich kamarátov a presne medzi takých patrí Francisco. Tých pár mailov čo sme si vymenili ma utvrdili v tom, že je to skvelý človek, ale dosť bolo týchto kecov :) Kniha ktorú si najviac z týchto prírastkov cením je Irises práve od Francisca. Kniha mi prišla aj s krásnym venovaním, ktoré mi vždy vyčarí úsmev na tvári. Druhou knihou, ktorú som dostala je od Annabel Joseph s názvom Cirque de Minuit. Na knihu sa teším, hoci nie je to celkom moja šálka kávy, ale uvidím čo z toho bude :) Som naozaj vďačná za tieto dve knihy, pretože pre mňa je to ten najkrajší pocit :)

A čo ste tento mesiac dostali vy? :) Podeľte sa som zvedavá :)

8 komentárov:

  1. Pekná zbierka :D Ja som zas za posledné dva mesiace nekúpila žiadnú knihu, teda ak nepočítam tie tri pre synovca, ale to v podstate aj tak nebolo za moje peniaze :D A ani si nevieš predstaviť ako ma irituujú všetky tie akcie čo lietajú po internete a čo mi prichádzajú na mail a tu poštovné zdarma a tu kupón na euričká a tu blá a tu blé a ja som samé: "prečo mi to, dofrasa, robíte????" :D No tak nič, ale mám čítačku........... Jupí....... :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ani nevrav mna tie akcie priam zabijaju!!! :D

      Odstrániť
    2. presne ako vravíte, gorila má akciu bux má akciu neviem kde všade sú akcie :D a moja penazenka by tým velice utrpela :D

      Odstrániť
    3. penazenka place v kute a dufa ze si ju nevsimnes :D

      Odstrániť
  2. Nádherné prírastky. :) Všetky vyzerajú naozaj krásne. Prajem veľa pekných chvíľ strávených s čítaním. A som zvedavá, aké budú recenzie. ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ty víš, kolik jsem toho dostala (: Kdybych to měla vypisovat znova, asi mě to zabije (nemám na to nervičky), takže radši ne :D

    Jinak Trylle trilogy i Eternal starling mají BOŽSKÉ obálky (: a Irises ti docela závidím^^

    OdpovedaťOdstrániť