sobota 3. novembra 2012

On my wishlist #23


Toto meme usporadúva Book Chick City.

Autor: Deni Arpášová
Názov: Tajomstvo duší

Berenice Syová je mladé sedemnásťročné dievča, ktoré v jedinej sekunde stratí budúcnosť. Napriek tomu nájde odvahu ujsť a nájsť malý kúsok neba, ktorý bude patriť iba jej. Prstom na mape si zvolí cieľ a mieri do mesta Astória v štáte Oregon. Cestu jej skríži záhadný cudzinec – Jarrold, ktorý od prvej chvíle túži byť s ňou, ale práve jeho blízkosť znamená pre Berenice istú smrť. Obaja vedia, že nemôžu zostať spolu, napriek tomu nestrácajú nádej v spoločnú budúcnosť. Záhad okolo Berenice každým dňom pribúda a mladé dievča zisťuje, že tajomstvá, ktoré si Jarroldova rodina tak veľmi stráži, sa jej týkajú viac, ako si dokázala predstaviť. Každý deň jej nového života je plný prekvapení, ktoré ju posúvajú čoraz bližšie k vyriešeniu rébusu.
Táto kniha mi hneď padla do oka ako som si prečítala anotáciu. Musím sa priznať, že v poslednom čase Vydavateľstvo Motýľ ma svojimi knihami udivuje. Obálky mi vyrážajú dych a anotácie sú pútavé. Preto som sa rozhodla, že si túto knihu prečítam, lebo musím sa priznať, že chcem čítať slovenských autorov a chcem nájsť dobrých slovenských autorov. Či je to práve táto autorka, to si nedovolím tvrdiť, uvidím :) Čo poviete na knihu vy? :)

12 komentárov:

  1. Konečne obálka bez dvoch zamilovane hľadiacich tvári, pekne :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. mňa to tiež potešilo :) možno zmenili grafika alebo ja neviem, lebo nie je to jediná obálka, kde je iba jedna postava za poslednú dobu :) motýľ si asi uvedomil, že niekedy obálka zavádza :)

      Odstrániť
  2. Obálka vyzerá naozaj vkusne a pútavo 8)
    Mohlo by to byť dobré čítanie 8)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. tiež ma kniha zaujala a tou obálkou mi pripomína obálku A need so beautiful, ale aj táto je skvelá :) aspoň podľa mňa

      Odstrániť
  3. Jé, chceš čítať slovenských autorov? To je pekné, príjemné, úžasné priznanie! :D
    Ale, ale pozerám, že Motýľ postúpil na vyššiu úroveň. Neočakávané ale naozaj dobre vyzerajúce. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. niežeby som ich nečítala už predtým :D je to trošku hlúpo napísané :) ale máš pravdu, v poslednom čase Motýľ zapracoval a vydáva dosť dobré knihy, až som si našla medzi jeho autorkami moje obľúbené, Mirka Varáčková, Vita Jamborová, Lenka Gahérová, to sú len pár, :)

      Odstrániť
    2. :D
      Jé, jé Motýľ je prekvapenie. Akurát si pozerám knihu Prežila som svet a aj Žuvačkového kráľa, to ma zaujalo veľmi. :) Vďaka za spisovateľské typy. Je ich veľa, no nikdy nie dosť. Zaslúžia si moju pozornosť. :)

      Odstrániť
    3. Prežila som svet jednoznačne odporúčam :) čítala som a pre mňa to bola super kniha :) ak máš rada fantasy tak odporúčam Som bosorka od Vity Jamborovej, spoločne s Nevinnými zmätkármi od Mareka Zákopčana a Obchodníkmi s nádejou od Mirky Varáčkovej, najlepšia kniha čo som tento rok čítala :)

      Odstrániť
  4. Anotácia vyzerá krásne a to ani nehovorím o obálke. Ak na to netrafím, určite si to prečítam. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Obálka je úžasná :) Poslednú dobu ma Motýľ prekvapuje :)Najprv Obchodníci s nádejou a teraz toto... čím ďalej, tým lepšie :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. tak tak, mňa zaujala aj obálka Vlkov z Aljašky a aj Žuvačkový kráľ :) myslím že všetky tieto knihy budú stáť za pozornosť :)

      Odstrániť