sobota 5. januára 2013

On my wishlist #25

Toto meme usporadúva Book Chick City.

Autor: Alexandra Pavelková
Názov: Prísaha (Príbehy o Vimke)

Vedma Vimka je liečiteľka obdarená schopnosťami, ktoré sú pre iných požehnaním, no pre ňu samú skôr prekliatím. Nezvyčajné umenie a moc, ale najmä prísaha pomáhať všetkým bez rozdielu, totiž z Vimky často robia zločinca na úteku. Poslanie ju privádza do veľmi komplikovaných situácií, v ktorých je nutné zvážiť možné následky a niekedy i vybrať menšie zlo. 

Príbehy o Vimke sa vyznačujú napätím a dynamikou, rešpektom k ľudskému životu, láskou k prírode a úctou ku kultúrnemu dedičstvu, ktoré nám bolo ponechané od našich slovanských predkov. 

Hlavná hrdinka Vimka sa prvýkrát objavila v poviedke Trvalé riziko. Odvtedy autorka viac-menej pravidelne publikovala Vimkine dobrodružstvá v časopisoch alebo zborníkoch. 

V knihe Prísaha tak prichádzajú Vimkine príbehy k slovenskému čitateľovi prvý raz v komplexnej podobe. 

Alexandra Pavelková (1966) je najúspešnejšia slovenská sci-fi a fantasy spisovateľka posledných rokov. Píše prevažne v slovenčine, ale pre obľúbenosť jej diel v Čechách tvorí i v českom jazyku.

O tejto knihe som nevedela, dokým mi Riddick o nej nepovedala na jednej besede. Moje srdce zaplesalo. Fantasy kniha z pera slovenskej autorky. A tá obálka. Jednoducho nádhera.  Už sa neviem dočkať, kedy si knihu prečítam :)

4 komentáre:

  1. Nevedela som, že to je slovenská autorka. Bola som v tom, že je z Poľska.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Fantasy, fantasy...slovenské (hellyeah!:D). Za toto ťa uctievam. Kvôli týmto objavom. Že ty tušíš, ako veľmi chcem čítať slovenské knihy a teraz mi sem dávaš takéto objavy?! :D
    Tá obálka je jednoducho čarovná. Asi si pôjdem vypichnúť oči lebo takáto..provokácia je neúnosná, toľko nádherných obálok.Slovo : chcem teda úplne prirodzene zaujíma popredné miesto v mojom slovníku. :D

    OdpovedaťOdstrániť