utorok 28. mája 2013

Knižné prírastky - máj 2013

Už je to nejeden piatok, čo som postla článok ku knižným prírastkom, môže za to poväčšine moja lenivosť a len a len moja lenivosť, ale rozhodla som sa to napraviť, takže tu sú prírastky za mesiac máj.

Začnem knihami, ktoré som si kúpila. Prvou knihou sú Plamene hriechu od Mareka Zákopčana. Na túto knihu som sa tešila, odkedy som vedela, že má Marekovi vyjsť a hneď (takmer v deň vydania) som sa vybrala do Panta Rhei, aby som si ju ukoristila. Ujo v PR sa na mňa pozeral ako na debila, akú knihu to preboha chcem a oslovil kolegyňu, aby mu pomohla, tá sa otočila a zo stola vzala práve mnou požadovanú knihu. V duchu som sa zasmiala a tak isto potešila. Ďalej tu mám ďalšiu knihu od slovenskej autorky (teda autoriek) a to Seduktor: Pred osudom neutečieš. Knihu mám práve rozčítanú a číta sa jedna báseň, len ten príbeh! Ale to sem nepatrí. Na nasledujúce knihy som sa tešila, ako keď dieťa dostane novú hračku, po ktorej dlho túžilo. Prvé dve knihy zo séria The Grigori legacy - Sins of the angels a Sins of the son od autorky Lindy Poitevin. Prvú knihu už mám prečítanú, keďže som ju mala požičanú od Mimi a poviem vám, ak ste o tejto sérii ešte nepočuli, tak by ste jej malli venovať viac pozornosti, pretože je geniálna a medzi urban fantasy sa zaradila medzi moje najobľúbenejšie. My sister´s keeper od Jodi Picoult som si kúpila pretože som videla film, podľa tejto knihy a veľmi sa mi páčil. Podľa svojich skúseností som si istá, že kniha bude ešte lepšia.


Ďalšou knihu je kniha Návrat z temnoty od Liz Coleyovej. Príbeh ma hneď zaujal a tak som pri jej kúpe vôbec neváhala. Nikdy nehovor navždy od Ali Cronin som si kúpila z čírej zvedavosti a uvidím, či to neskôr neoľutujem. Podľa anotácie by to mohla byť dobrá oddychovka. Pod krídlami motýľa som si nekúpila ale dostala od Mimi, za čo jej veľmi pekne ďakujem. Som na knihu zvedavá a neviem sa dočkať, kedy sa k nej dostanem, ale to musím predtým prelúskať ešte veľa kníh. Ďalšia kniha, ktorú som si tento mesiac kúpila je Posledný súd od Jamesa Kimmela Jr. Po knihe som túžila odkedy vyšla a konečne som si ju mohla kúpiť, tak som neváhala. 

Do knihovníčky mi pribudli, pre mňa, cenné knihy a nie málo. Jedna z kníh, ktorú si najviac cenním sú Americkí bohovia od Neila Gaimana. Kniha je poriadne hrubá, ale to mi vôbec nevadí, pretože hneď ako som ju v kníhkupectve zbadala chcela som ju a keď dáte dole prebal je nádherná. Keďže mám v knihovníčke už prvé dva diely trilógie Žihadlá, chcela som si ju doplniť o posledný diel, takže mi tiež pribudla Večná noc.  O Medenom jazdcovi som počula len samé chvály, tak dúfam, že kniha bude naozaj taká dobrá. Aj s touto knihou som mala peripetie, keď mi najskôr v Panta Rhei sľúbili, že keď knihu dostanú ozvú sa (nikdy sa neozvali) a tak som si knihu zadovážila inde. Zbierku kníh som si rozšírila o ďalšiu knihu a to knihou je Nemôžem ti povedať viac od Tamary Tainovej. Na knihu sa strašne teším a tá obálka je jednoducho nádherná.

Poslednou knihou, ktorú som si kúpila je Mrazivé leto od Manuely Martini. Autorka navštívila Slovensko za účelom besedy, ktorej som sa zúčastnila. Manuela bola taká zlatá, že mi knihu aj podpísala. Knihu som mala už dlhšie v hladáčiku a už na besede som si prečítala pár strán  a zaujala ma. takže dúfam, že nezostanem iba pri tých prvých stranách a kniha sa mi bude páčiť. Knihu Satanove dcéry som dostala od Mimi a som na ňu naozaj zvedavá, pretože anotácia ma hneď zaujala. Ako hovorí podtitul, je to mýtus o padlých anjeloch a práve tematiku anjelov mám veľmi rada, tak aj preto sa teším na túto knihu. Najradšej, by som sa na ňu vrhla čím skôr.


Čudujte sa svete, mne sa tento mesiac podarilo aj vyhrať a to hneď dvakrát. Prvá kniha, ktorú som vyhrala je Maklér od Johna Grishama a vyhrala som ho na blogu Biancy Principessy. Druhú knihu som vyhrala na blogu u Neliss, teda knihu som si vybrala sama, pretože som vyhrala knihu z bookdepository. Moja voľba padla na knihu Sweet evil od Wendy Higgins. Knihu si už veľmi dlho chcem prečítať a pôvodne som chcela počkať na český preklad, ale keď sa mi naskytla táto možnosť, tak som neváhala a vybrala si práve túto knihu.


V máji mi pribudol aj recenzný výtlačok od vydavateľstva IKAR a to kniha od švédskeho autora Jonasa Jonassona Storočný starček, ktorý vyliezol z okna a zmizol. Knihu som už prečítala, na blogu nájdete (nie tak veľmi pozitívnu) recenziu. 

Dúfam, že sa stretnem takto o mesiac a čo vám do knihovníčky pribudlo tento mesiac?

10 komentárov:

  1. A prečo na teba ujo v PR pozeral ako na debila? Sa mu ten názov zdal príliš vášnivý? :D Inak Gaimana schvaľujem, potom by si si dodatočne mohla kdesi zohnať aj Neverwhere, aby sme sa mali o čom pozhovárať, alebo by si mohla tiež skúsiť audio, nie je to až také zlé, ako som si kedysi myslela :D Ale o tom sme sa už bavili :P K vyhraným knihám blahoželám (a závidím :D)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. pretoze tú knihu ešte nemali ani na pultoch vystavenú :D na Gaimana sa chystám uz strašne dlho :) máš tú audio knihu? :) ze by si ju po mne hodila? :D Dakujem :)

      Odstrániť
    2. Mám, mám, potom ti to môžem poslať, ale po častiach... alebo ak nájdem, odkiaľ sa to dá stiahnuť... Tak alebo onak :D A ahaaaaaaaa, to už mi dáva zmysel, teda prečo na teba takto pozeral :D No čo, keď Sue chce, tak Sue aj dostane :D Knihu, pravdaže :D

      Odstrániť
  2. Gratuluju k výhrám (připomíná mi to, že bych si to Sweet Evil měla už přečíst - můžeme si pak dát společný reading :D) Poslední soud na mě čeká na recenzi, sama jsem zvědavá :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. dakujem :) môzeme, len teraz naozaj neviem kedy sa ku knihe dostanem, lebo ešte dohánam resty :)

      Odstrániť
  3. Wau to je iné množstvo prírastkov!:) Závidím (samozrejme v dobrom).:D
    A niektoré majú nádherné obálky...:]

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Keď si takto prezerám vaše články, nechápem odkiaľ na tie knihy beriete. :D

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Závidím! Koľko skvelých kníh :3 Tiež by som chcela Seduktora a Návrat z temnoty :3

    OdpovedaťOdstrániť