streda 12. júna 2013

Waiting on Wednesday #19

Meme usporadúva Breaking the Spine.

Vybrala som si hneď tri knihy, ktoré túžim mať vo svojej knihovníčke a dúfam, že sa k nim dostanem čoskoro.

Autor: Dominik Dán
Názov: Kráska a netvor
Partia vraždárov z Nášho Mesta je po dovolenkách opäť spolu. Šéf sa vrátil do práce opálený, usmiaty a plný energie. Farba mu ostala, no úsmev zamrzol na perách už na druhý deň. Maďarskí kolegovia našli v poli kúsok od štátnej hranice nahé zmasakrované telo mladej dievčiny. Pitva potvrdila, že pred smrťou bola opakovane brutálne znásilnená a vrah ju neľudsky mučil. O pomoc pri určení totožnosti neznámej mŕtvoly požiadali policajtov zo všetkých okolitých štátov, ale ako naschvál, jedinú poriadnu stopu našli iba Chosé s Krauzom. Pretože každý dobrý skutok musí byť po zásluhe potrestaný, šéf rozhodol, že nový prípad pridelí práve im. Médiá a verejnosť priebeh vyšetrovania pozorne sledujú, pretože s takou hrôzou sa ešte nikto nestretol, dokonca aj na oddelení vrážd je takýto masaker raritou. Oveľa väčšou než opustené batoľa, ktoré vyliezlo zo škatule od televízora iba tak pohodenej na chodníku a odplazilo sa pod kolesá prechádzajúceho autobusu. Ako tieto dva prípady súvisia a či sa chlapcom z oddelenia vrážd podarí chytiť vraha mladej študentky, zatiaľ nevie nikto.


Priznám sa, že som od autora ešte nič nečítala, ale táto kniha ma zaujala hneď ako som si prečítala anotáciu. Dúfam, že ma nesklame, pretože o tomto autorovi počúvam len dobré veci. Dôkazom je aj to, že moja teta sa rozhodla prečítať všetky knihy, ktoré kedy napísal a to je niečo ;)

Autor: Sita Brahmachari
Názov: Artičokové srdcia
Dvanásťročná Mira dostane na narodeniny od starej mamy prívesok v tvare artičoky. Charizmatická stará mama má na to svoje dôvody – aj ľudské srdcia sú vraj ako artičoka – vonkajšie lístky sú tvrdé a chránia jemný zraniteľný stred. Mira to celkom nechápe, no pomaly dospieva a slová starej mamy akoby postupne odkrývali svoj význam. Mira opisuje krásne i zložité chvíle dospievania, odhaľuje tajomstvá života a nám tak ponúka príbeh o rodine, priateľstve, žiali i nádeji, a to s takou úprimnosťou, že nás to rozosmeje i rozplače – niekedy zároveň.

Odkedy som vedela, že vydavateľstvo Slovart vydá túto knihu, tešila som sa ako malá a včera som ju videla naživo v martinuse a povedala som si, že ju musím mať. Príbeh Miry ma zaujal, pretože príbehy zo života mám veľmi rada a tak som zvedavá na túto knihu.

Autor: Lenka Gahérová
Názov: V pekle sa neplače
Román, ktorý vás rozplače do úsmevu a prijme k rozmýšľaniu nad vlastnou cestou. Možno si pri jeho čítaní občas poviete, že prináša až príliš tvrdé ľudské príbehy, ale aj taký je život. Úspešná prievidzká autorka Lenka Gahérová ich šikovne splietla do jedného románového vrkoča.

Do dospelosti vyleteli ako anjeli. Niesli si so sebou ideály, predstavy a predsavzatia. Túžili dosiahnuť cieľ, v ktorom ich čaká šťastie, láska a úspech. Po ceste trvajúcej dvadsaťpäť rokov sa opäť stretávajú. Niektorí odhaľujú tajomstvá a vyzliekajú svoje duše. Jeden nahlas priznáva porážku, druhý predstiera úspech. Otvárajú tajné truhlice a vypúšťajú svojich kostlivcov – svoje temné spomienky, na ktoré by najradšej zabudli. Koho z nich udržali krídla a koľkí skončili ako padlí anjeli? Kto z bývalých spolužiakov skončí v pekle a kto v nebi? Odpovede na otázky sa dozviete v Pekle, v ktorom sa neplače.

Knihy od Lenky Gahérovej mám naozaj rada, preto ma potešilo, keď vydala ďalšiu knihu. Som na ňu naozaj zvedavá, pretože, keď som si pozrela knižný trailer (môžete si ho pozrieť nižšie) mala som zimomriavky. Neviem sa dočkať, kedy sa ku knihe dostanem.

1 komentár:

  1. Všetky tri spomínané knihy by som si tiež rada prečítala :) tak dúfam, že keď sa k nim dostaneš prvá požičiaš. :P

    OdpovedaťOdstrániť